Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безпокойство"
Щастието е изтласкането на страдание и безпокойство.
Епикур
Колко много безпокойства изчезват, когато човек реши да бъде не нещо, а някой.
Коко Габриел Шанел
Ако просто можете да запазите вътрешна тишина, не замърсена от спомени и очаквания, можете да видите красив модел на събитията... Вашето безпокойство създава хаос.
Нисаргадатта Махарадж
Ако ме попитате кой е ключът към дълголетието, аз би трябвало да кажа, че това е да избягвате безпокойството, стреса и напрежението. И дори да не ме попитате, аз пак би трябвало да ви го кажа.
Джордж Бърнс
Винаги предпочитам да вярвам в най-доброто у хората – това спестява толкова безпокойства.
Ръдиард Киплинг
Безпокойство - това е неудовлетвореност, а неудовлетвореността - първото условие за прогреса. Покажете ми съвършено удовлетворен човек, и аз ще ви открия в него пълен неудачник.
Томас Едисън
"Безпокойството" е дума, която не си позволявам да използвам.
Дуайт Айзенхауер
Безпомощната похот и неразумно безпокойство бяха само част от израстването.
Октавия Е. Бътлър
Нашето безпокойство не изпразва утрешния ден от неговите скърби, но само изпразва днес от силните му страни.
Чарлс Х. Спърджън
Нека нашето предварително безпокойство се превърне в предварително мислене и планиране.
Уинстън Чърчил
Никой артист не е доволен. Няма никакво удовлетворение по всяко време. Има само странно, божествено недоволство; благословено безпокойство, което ни кара да вървим и ни прави по-живи от другите.
Марта Греъм
В мъченията на интелекта има определено отношение, което напразно трябва да се търси сред сърдечните. Скептицизмът е елегантността на безпокойството.
Емил Чоран
Егото е истинското място на безпокойство.
Зигмунд Фройд
Пияният човек, особено чужденецът, особено руснакът, особено нощем, винаги малко се притеснява дали ще намери пътя до хотела, и от това безпокойство постепенно изтрезнява.
Йосиф Бродски
Раждащият безпокойство предмет - това е първата крачка към изкуството.
Карл Густав Юнг
Халюцинираме. И това е този свят: масова халюцинация, където страхът изглежда по-реален от любовта. Страхът е илюзия. Нашата лудост, параноя, безпокойство и травма са буквално измислени.
Мариам Уилямсън
Освен това, безпокойството за хора и проблеми не помага. То не решава проблеми, не помага на други хора и не помага на нас. Това е загуба на енергия.
Мелъди Бийти
Писателите, поне авторите на художествена литература, винаги са пълни с безпокойство и тревога.
Питър Кери
Оставянето ни дава свобода, а свободата е единственото условие за щастие. Ако в сърцето си все още се вкопчваме в нещо - гняв, безпокойство или притежания - не можем да бъдем свободни.
Тик Нят Хан
Безпокойството, болестта на нашето време, идва основно от неспособността ни да живеем в настоящия момент.
Тик Нят Хан
Мисля, че бъдещето на психотерапията и психологията е в училищната система. Трябва да научим всяко дете как рядко да се безпокои сериозно и как да преодолява безпокойството, когато се появи.
Албърт Елис
Имах много сексуални и любовни случаи, в които хората бяха абсолютно опустошени, когато някой, в когото са били натрапчиво влюбени, не ги обичаше обратно. Те се самоубиваха от безпокойство и депресия.
Албърт Елис
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща