Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сестра" - страница 5
Сестрата, която получавате в действителност, не е непременно същата, за която сте мечтали.
Доналд Уиникът
- Огнените не се женят млади, - каза той. - Те чакат огънят да съответства на техния. Не видях това във вашето село. - Сестра ми открива огъня в други, - казах. - Съпругът й може да е най-тихият мъж на пазара, докато не я види. Тогава той ще изгори с пламък, за да съответства на нейния.
Е. К. Джонстън
Мудното безделие е сестрата на греха.
Едмънд Спенсър
Имам сестра. Никога преди не съм писал много за сестрите. Много съм близка със сестра си, но може би понеже сме много близки, не ми е хрумвало да пиша за нея.
Ейми Блум
Всяко приятелство завършва естествено. Дори двадесетгодишните бракове се разпадат, родителите лишават децата си от наследство, децата изпращат родители в старчески домове, братята и сестрите не си говорят - законът на живота, нищо не може да се направи.
Елиа Барсело
Той беше единственият син, сестрите се гордееха с него, бащата и майка му се гордееха с него и, без да иска да противоречи на близките си, той се гордееше със себе си.
Елизабет Гаскел
Нека бъдем милостиви в нашите умствени преценки за нашите братя и сестри, защото в действителност всички сме едно и колкото по-дълбоко изглежда, че грешат, толкова по-спешна е необходимостта да им помогнем с правилната мисъл и така че ги улеснете да се освободят.
Емет Фокс
Откакто видял смъртта, той започнал да вижда и истината. Тези горгони се оказаха сестри.
Жан-Луи Кюртис
Не от роза се нуждае Красавицата. Тя дори не си помисли за това. Просто не исках сестрите отново да клеветят прекалената й скромност.
Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Баща ми научи братята и сестрите ми и важността на положителните ценности и силния етичен компас. Той ни показа как да бъдем устойчиви, как да се справяме с предизвикателствата и как да се стремим към върхови постижения във всичко, което правим. Той ни научи, че няма нищо, което да не можем да постигнем, ако се оженим за визия и страст с трайна работна етика.
Иванка Тръмп
Аз и моите връстници работим много усилено, за да бъдем майки, сестри и професионалисти.
Иванка Тръмп
В западния манталитет тактиката е слуга на стратегията. На руски език обаче тактиката и стратегията са две сестри, които трябва да вървят ръка за ръка.
Игор Ризов
Ние сме кръвни сестри и ще живеем до навършване на деветдесет години, а след това ще скочим от една скала, стискайки се една друга със старческите си пръсти.
Ингер Фримансон
Цензура - по-малката от двете гадни сестри, а на старата името и е Инквизиция.
Йохан Нестрой
Когато пораснах, сестрата на мащехата ми беше главен детектив в един от съседните градове, така че тя предизвика моя интерес към престъпността.
Карин Слотър
Сестри на радостта. Наричаха ги сестри, защото всъщност бяха сестри помежду си, що се отнася до радостта... най-вероятно е било на шега. Никой никога не е бил щастлив да срещне сестрите.
Каро Кинг
Ади ми дава надежда, защото въпреки че животът й се разпадна, когато блогът на Саймън разкри най-голямата й грешка, тя събра нещата отново – по-добре от преди. Тя е по-силна, по-щастлива и много по-близка до сестра си. Ади е кралицата на вторите шансове и точно сега наистина се нуждая от напомнянето, че те съществуват.
Карън Макменъс
Сестра вещица не се надява. Надеждата беше ирационална, непрактична и неточна. Сестра вещица решава.
Кели Барнхил
Когато хората ме питат как измислих концепцията за втория ми роман "Безсмъртниците" – четирима братя и сестри посещават врачка, за която се говори, че може да каже на всеки датата, на която ще умре – винаги ми се иска да имам по-добър отговор.
Клоуи Бенджамин
Любовта е сестра на Мъдростта: тя се нуждае от сива коса...
Костас Варналис
По природа мъж без жена не може да почувства радост. Тя е майка му, сестра му, неговият любящ приятел. Тя рядко е негов враг.
Кристин дьо Пизан
Двете ми сестри и аз имахме много хубава бавачка вкъщи в Мароко до 13-годишна възраст. Спомням си, че родителите ми казаха как тя се е внедрила в нашето семейство. Знаеха, че ще страда, когато се отделим от нея.
Лейла Слимани
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
Следваща