Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сестра"
Всяка жена, която избере да се държи като пълноценно човешко същество, трябва да бъде предупредена, че армиите на статуквото ще я третират като нещо подобно на мръсен виц. Това е тяхното естествено и първото оръжие. И тя ще се нуждае от подкрепата на сестрите си.
Глория Стейнем
Постоянното внимание от добра сестра може да бъде също толкова важно, колкото и важна операция от хирург.
Даг Хамаршелд
Пестеливостта може да се счита за дъщеря на благоразумието, сестра на умереноста и майка на свободата.
Самюъл Смайлс
Най-интересните личности винаги са тези, които няма какво да правят: деца, медицински сестри, полицаи и актьори в 11 часа сутринта.
Кристофър Морли
Моите братя и сестри са най-добрите ми приятели.
Америка Ферера
Моят съвет е: в пиесата се старай да бъдеш оригинален и по възможност умен, но не се бой да се покажеш и като глупак; трябва свободомислие, а само този е свободомислещ, който не се бои да напише и глупости. Не заглаждай, не шлифовай, а бъди непохватен и дързък. Краткостта е сестра на таланта.
Антон Чехов
Завистта е сестра на съревнованието.
Александър Пушкин
Няма в семейството по-остро съперничество, от колкото между сестри, и няма по-силна дружба, от дружбата между две възрастни сестри.
Маргарет Мийд
Никой не избира за себе си родителите, децата, братята и сестрите, затова всички ние избираме любимите.
Октавио Пас
В Турция не ви е позволено да останете сами в болницата. Сестрата учи семейството как да прави нещата и някой винаги е там с пациента.
Мехмет Оз
Сестра ми и брат ми, за които не съм говорил досега, бяха значително по-стари от мен; изглеждаше почти така, сякаш принадлежим на различни поколения.
Пиер Лоти
Не би било възможно да се хвалят твърде много медицинските сестри.
Стивън Амброуз
Повече ме интересуват междуличностните отношения - между влюбени семейства, братя и сестри. Ето защо пиша за това как се отнасяме един към друг.
Тери Макмилан
Бих казал, че коефициентът на интелигентност е най-силният предсказател в коя област можете да влезете и да заемате работа, независимо дали можете да бъдете счетоводител, адвокат или медицинска сестра например.
Даниъл Голман
В моето поколение, с изключение на няколко души, които са се занимавали с банково дело или медицински сестри или нещо подобно, жените от средната класа не са имали кариера. Трябваше да се ожениш и да имаш деца и да си хубава майка. Не сте излизали и не правите нищо. Открих, че съм неспокоен.
Джулия Чайлд
В семейството ни имаше голямо напрежение, защото баща ми не искаше да има нищо общо с мен. Той беше щастлив да види брат ми и сестра ми, но не и мен. Не знам защо. Може би беше срам. Не знам. Но той никога не е искал да има нещо общо с мен. Това отхвърляне беше ужасно болезнено и продължи с години.
Карол Вордерман
Ако родителите са неподвижните звезди във вселената на детето, неясно разбираемите, отдалечени, но постоянни небесни сфери, братя и сестри са ослепителните, понякога изгарящи комети, които свирят наблизо.
Алисън Гопник
Благословена съм от това, че имам хора, които ме държат приземена. Това са моята майка, моите сестри, които се отнасят към мен, като 10 години назад, или моят екип, който винаги ми дава съвети по различни въпроси. Те държат на мен в реалният живот, затова и не се увличам.
Катрина Каиф
Всяка крайност е родна сестра на ограничеността.
Висарион Белински
Медицината е сестра на философията.
Демокрит
Аз съм просто момиче в униформа на медицинска сестра, но това не означава, че знам как да спася тези мъже, а те - те са мъже в униформи, но това не означава, че знаят как да умрат.
Маркъс Седжуик
Не знам дали тя прави правилния избор, но не е моят избор. Обещавам да я подкрепя, каквото реши. Защото това правят сестрите.
Меган Макафърти
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща