Цитати на тема "Дъщеря" - страница 3
Има толкова малко хора, които са ни дадени да обичаме. Искам да кажа на дъщерите си това, че всеки път, когато се влюбите, е важно, дори на деветнайсет. Особено на деветнайсет. И ако можете, на деветнадесет, да броите хората, които обичате, от една страна, на четиридесет няма да останете без пръсти от другата. Има толкова малко хора, които са ни дадени да обичаме и всички се придържат.
Ан Енрайт
В едно истинско видение Еклесия, Църквата-майка, ми се беше явила като възхитена жена, с натъртени и окървавени бедра, защото собственото й духовенство я беше осквернило. Прелатите проповядвали целомъдрие, като позволявали на младите мъже да бъдат малтретирани. Защитавайки момчето, дъщерите ми и аз рискувахме да споделим съдбата му – да бъдем изгонени и осъдени. Прелатите щяха да смажат моето несъгласие на всяка цена. Всичко, за което бях работил през дългия си живот, можеше да бъде загубено с един удар, оставяйки мен и дъщерите ми парии и отлъчени от църквата. Как бих могъл да защитя общността си сега, когато бях толкова стар, реликва от друго време, моите някога могъщи съюзници мъртви?
Мери Шарат
Докато я прегръщаше, утешаваше и галеше, той си помисли колко странно нещо беше семейният живот, особено в съвременния свят, как семейството ти може да се разпада от една трагедия, синът ти може да те мрази, бившата ти да пуши марихуана в банята, а дъщеря ти да влезе в затвора и все пак ти да се чувстваш щастлив, че участваш във всичко това, че има хора, които се нуждаят от теб и зависят от теб, дори и да не го знаят.
Андрю Портър