Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дъщеря" - страница 2
Знаех колко ме боли да си дъщеря на хора, които не могат да те видят, дори ако стоиш пред тях и тропаш с крака.
Лори Халсе Андерсен
Никога не съм очаквала, че когато имам дъщеря, че една от най-важните ми задачи ще бъде да защитя детството й от превръщането на пазар в земята на маркетолозите.
Пеги Оренщайн
Този труд посвещавам на дъщеря си Леонора, като без нейното дейно участие и одобрение книгата щеше да бъде написано двойно по-бързо.
П. Г. Удхаус
Някои жени се молят дъщерите им да се омъжат за добри съпрузи. Моля се моите момичета да намерят приятелки, наполовина толкова верни и верни, колкото Я-Я.
Ребека Уелс
Дъщеря ми е моята страст и моят живот.
Тамара Мелън
Когато пораснах, родителите ми ми казаха: "Завърши вечерята си. Хората в Китай и Индия гладуват." Казвам на дъщерите си: "Завършете домашното си. Хората в Индия и Китай гладуват за вашата работа."
Томас Фрийдман
Човек не може да разбере какво се случва с жените в Близкия изток, ако не осъзнаят, че майките са силна, прогресивна сила. Майките тласкат дъщерите си да излязат от харема, да се образоват, да постигнат това, за което дори не са мечтали.
Фатима Мерниси
Способността за екстравагантна емоция, която съпругът ми намира за толкова привлекателна в мен, може да бъде изтощителна, особено за дете. Настроенията ми са живачни и това може да бъде ужасяващо. Знам, защото бях дъщеря на майка с променлив темперамент.
Айлет Уолдман
Имам две дъщери и съм направила всичко, което е по силите ми, за да им попреча да асимилират, дори да са наясно, идиотизма си относно теглото си.
Айлет Уолдман
Всеки ден казвам "обичам те" на дъщерите си.
Ейми Чуа
Притеснявам се, че като губя нервите си толкова много и съм толкова груб и викам толкова много, че с пример ще науча дъщерите си да бъдат такива и сега постоянно им казвам да не правят това.
Ейми Чуа
Аз съм горда строга майка и, знаете ли, наистина се гордея с двете дъщери, които съм отгледала. И аз съм особено горда от връзката си с тях. Много сме близки. Мисля, че сме добри приятели.
Ейми Чуа
Аз самият бях отгледана от изключително строги, но и изключително любящи китайски имигрантски родители. И до ден днешен вярвам, че техните големи очаквания към мен, съчетани с любов, бяха най-големият подарък, който някой ми е давал. И затова затова, въпреки че съпругът ми не е китаец, се опитвам да отгледам двете си дъщери по същия начин.
Ейми Чуа
Аз някак си - харесвам живота си; Чувствам, че имам много възможности. И моите родители всъщност са имали толкова големи очаквания към мен - бих казал, че това е най-големият подарък, който някой ми е давал. Много се оплаквах, когато бях малък, но така се чувствам сега. И затова се опитах да направя същото с двете си дъщери.
Ейми Чуа
Възпитанието на дъщеря е създаване на хармония, създаване на религия.
Жул Мишле
Историята е дъщеря на времето.
Люсиен Февър
Моите приоритети се сменяха, преди да се роди Ади, но след това те се промениха изцяло. Аз вече не се броя – дъщеря ми сякаш ме притежава.
Ким Бейсингър
Всичко, което съм правил до 27 май 1999 г. беше вид илюзия, съществуваща без да живее. Дъщеря ми, раждането на дъщеря ми ми даде живот.
Джони Деп
Не планирам никога да пускам дъщерите си на среща. Ще се опитам да направя всичко възможно, за да го предотвратя. Знаеш ли, просто ме ужасява. Това просто ме ужасява.
Марк Уолбърг
Често като ида на театър или кино, си мисля, О Боже мой, всички са бели. Но моята дъщеря ходи на училище, наречено Черен Балет и имат всеки цвят: черен, бял, смесен. Това за мен е бъдещето.
Танди Нютън
Ако работникът и неговият шеф се наслаждават на една и съща телевизионна програма и посещават едни и същи курортни места, ако машинописката е толкова привлекателно гримирана като дъщерята на своя работодател, ако негърът притежава кадилак, ако всички четат един и същи вестник, тогава тази асимилация показва не изчезването на класите, а степента, в която нуждите и удовлетворенията, които служат за запазването на системата, се споделят от основното население.
Херберт Маркузе
Надявам се, че ще мога да науча дъщеря ми да взима решения самостоятелно. Тогава моят родителски дълг ще бъде изпълнен.
Деми Мур
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща