Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дъщеря"
Мога да управлявам Съединените Щати и мога да управлявам и своята дъщеря Алис, но аз не мога да правя едното и другото едновременно.
Теодор Рузвелт
Истината беше единствената дъщеря на времето.
Леонардо да Винчи
Леността е дъщеря на богатството и майка на бедноста.
Пиер Декурсел
Светлината, най-голямата дъщеря на Бог, е главна красота в сградата.
Томас Фулър
Пестеливостта може да се счита за дъщеря на благоразумието, сестра на умереноста и майка на свободата.
Самюъл Смайлс
Да възпитаваш дъщеря е като да възпитаваш самото общество, понеже то изхожда от семейството, където душата е жена.
Жул Мишле
Ние започнахме да отглеждаме дъщерите си по-скоро като синове... но малцина имат смелостта да отглеждат синовете си по-скоро като дъщери.
Глория Стейнем
Детето променя твоят живот във всички аспекти - към добри, разбира се. Жертвите, безусловно, велики, но в замяна ти получаваш много повече. В такъв смисъл аз чувствам, че съм готов да умра, тъй като моят живот продължава в дъщеря ми.
Хийт Леджър
Астрология - това е само глупава дъщеря на астрономията, и бедата е в това, че дъщерята храни майката.
Йохан Кеплер
Всеки човек се явява син или дъщеря на Бог.
Дейвид Айк
Мързелът е майка, която има един син – кражбата, и една дъщеря – гладът.
Виктор Юго
Аз имам три дъщери; вероятно, затова аз изиграх крал Лир почти без репетиция.
Питър Устинов
Ако бихте искали да имате добра съпруга, оженете се за онази, която е била добра дъщеря.
Томас Фулър
Майка ми беше професионален болен човек; тя взимаше много хапчета против болка. Има много такива хора. Това е начинът, по който те са свикнали да получават внимание. Винаги си спомням, че тя е дъщеря на алкохолик, който я е оставял сама около Коледа.
Джим Кери
В един от хотелите в Лондон възрастна жена попита дъщеря ми с какво се занимава баща й. Тя отговорила: "Той е пират!" - в този момент се гордеех с дъщеря си.
Джони Деп
Никога няма да бъдете морално подготвени, виждайки родителите си на ръба на смъртта. За всяка дъщеря баща й е най-готиното момче на света, този, който мрази приятеля й. И когато го видиш болен и слаб... започва да те разтърсва.
Приянка Чопра
Като цяло, ако сте дъщеря в мексиканско семейство, никой не иска да ви каже нищо; казват ви здравословни лъжи за вашето семейство.
Сандра Сиснерос
Ако дъщеря ми даже значка с думата "идиот", аз бих си я сложил.
Хю Лори
Както казвам на дъщеря ми, когато искаш нещо в живота - колкото и невъзможно да изглежда - трябва да се бориш за това.
Брад Мелцър
15Когато бях на 15, това, което исках от едно гадже, беше точно тази увереност и размах. Исках някой, който знаеше какво прави, защото просто се преструвах. Това, което искам за дъщеря си, е точно обратното.
Айлет Уолдман
Децата ви не са ваши деца. Те са синове и дъщери на копнежа на живота за себе си. Те идват чрез вас, но не и от вас. Можете да им дадете любовта си, но не и мислите си. Защото те имат свои собствени мисли.
Джубран Халил Джубран
Ако някой ми завижда, това не е заради парите, а заради дъщеря ми.
Еминем
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща