Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възпитание"
Доброто възпитание не е в това да не разлееш сос на покривката, а да не правиш забележка на този, който го направи.
Антон Чехов
Много хора, роби на стомаха и съня, прекарват живота си без образование и възпитание - като просяците; при това – въпреки природата – тялото им служи за наслаждение, а душата им е само в тягост.
Салустий
До женитбата имах шест теории относно възпитанието на децата, а сега имам шест деца и нито една теория.
Джон Уилмът
Тайната на успешното възпитание лежи в уважението към ученика.
Ралф Уолдо Емерсън
Майка ми беше най-красивата жена, която някога съм виждал. Всичко, което съм, дължа на майка си. Приписвам своя успех в живота на моралното, интелектуалното и физическото възпитание, което получих от нея.
Джордж Вашингтон
Възпитанието означава търсене на способностите на детето, а не създаване на нови способности, които ги няма в него.
Джузепе Мацини
Крайната цел на всяко възпитание - самостоятелно възпитание посредством самодейност.
Адолф Дистервег
Възпитанието има за цел да направи човека самостоятелно същество, т.е. същество със свободна воля.
Георг Хегел
Всеки човек има две възпитания: едното, което му дават другите, и другото, по-важно, което той дава на себе си сам.
Едуард Гибън
Направете така, че наказанието за постъпките да бъде не вън, а вътре във виновния - и вие ще отидете до идеала за нравственото възпитание.
Николай Пирогов
Възпитанието е велико дело - от него зависи съдбата на човека.
Висарион Белински
Възпитанието е усвояване на добри привички.
Платон
Бракът трябва да бъде безкрайно взаимно възпитание.
Анри-Фредерик Амиел
Имах силно, наистина добро възпитание, а не пуританско.
Том Селек
Нацията гарантира възпитанието, образованието и удобното поддържане на всеки гражданин от люлката до гроба.
Едуард Белами
Говорят, че най-доброто правило на политиката - без твърде много управление. Това правило е също толкова вярно и във възпитанието.
Жан Паул
Възпитанието на хората и по-специално средствата за масово влияние - пресата, радиото, телевизията и филмите - трябва да бъдат в ръцете на хора, чийто добър ислямски морален и интелектуален авторитет е безспорен.
Алия Изетбегович
Той е зле възпитан, който не търпи лошото възпитание в другите.
Бенджамин Франклин
Доброто възпитание е просто това, от което възниква всичко добро на света.
Имануел Кант
Няма толкова лош човек, че доброто възпитание да не го направи по-добър.
Висарион Белински
Оръдие и посредник при възпитанието трябва да бъде любовта, а цел - човечността.
Висарион Белински
Колкото по-съвършено е възпитанието, толкова по-щастливи са народите.
Клод Адриан Хелвеций
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща