Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Население" - страница 4
Считам, че Русия е устроена по правилата. Мнозинството от нашето население е прекарало някакво време в затвори и колонии, и затова, както мисля, всичко е върху правила, всичко е чрез душа. Ние мислим със сърцето си и след това общуваме едни с други. А при европейците - при тях всичко идва от главата. Всичко по правилата, точка по точка.
Андрей Аршавин
Много от развиващите се страни продължават да бъдат обременени от висок процент от населението си, живеещо в бедност. И все пак, вместо да се справят с тази основна причина за конфликти, много държави, по ирония на съдбата, увеличават военната си сила, за да контролират все по-отчаяното население.
Оскар Ариас Санчес
Живеейки тук, където живея, във ферма в провинцията, в гората, всъщност имам много време да бъда сам и ми харесва. Аз винаги имам. Харесвам собствената си компания. И не съм единственият, който се чувства така; висок процент от норвежкото население се чувства като мен.
Пер Петершон
Слуховете започнаха с прошепнати клюки на местни слуги и бързо се разпространиха сред останалата част от населението.
Пол Скот
Самата гора не е източник на болести, тя се разпространява от места, където се събират цивилизовани заселници, където грубата саморазправа води до по-голямата част от болестта. Незаразени от заселниците, коренното население се радва на отлично здраве.
Пърси Фосет
Наскоро бях в Тайван и бях напълно изумен от гъстотата на населението. Това прави Ню Йорк да изглежда, че никой не е на улицата.
Ричард Майер
Човешкото население осигурява труда, необходим за създаването на богатство; въглеродът доставя материята и енергията.
Робърт Зубрин
Ако не се направи нищо, за да се противодейства на настоящите тенденции, основната линия на разлом в американската политика вече няма да бъде между демократи и републиканци, либерали и консерватори. Това ще бъде между "истаблишмънта" – вътрешни политически лица, посредници на властта, ръководителите на американския бизнес, Уолстрийт и основните медии – и все по-лудото като ада население, решено да "си върне Америка" от тях.
Робърт Б. Рейч
Европа и Русия са демографски зрели държави с ниска раждаемост и застаряващо население; такива общества нямат младежка енергия за експанзионистична политика.
Самюъл Хънтингтън
Но никога не съм посвещавал реплика на никого. По чисто практически причини. Ако се бях съгласил да възхвалявам приятелите си, моите произведения щяха да бъдат банално преброяване на населението, нещо като московски и петербургски телефонен указател преди появата на телефона.
Светислав Басара
Нараства тенденцията за рак и, както казах, един от основните фактори, допринасящи за цялостното стареене на населението - ние не умираме от други неща, така че умираме от рак.
Сидхарт Мукхърджи
Моето наблюдение е след години в бизнеса, че определен процент от населението просто не може да устои на желанието да изневерява.
Сю Графтън
Основният извод е преначертаване на света в съответствие с американската политика и американските интереси. Природните ресурси са ограничени и Съединените щати искат да се уверят, че собственото им население ще бъде снабдено. Основният ефект от това ще бъде Съединените щати да контролират големи части от петрола, който светът притежава.
Тарик Али
Сега имаме население на Запад с много кратък обхват на паметта. Една от причините за тази кратка памет е, че телевизията през последните петнадесет години отбеляза голям спад в покритието на останалия свят.
Тарик Али
Европейският съюз загуби на практика цялото си доверие сред големи групи от европейското население.
Тарик Али
Фактът е, че не убиването на цялото население е в състояние да зарази цели региони от земята и да контролира единственото лекарство.
Тед Декър
Принудени да избираме между ограничаване на населението или опит за увеличаване на производството на храна, ние избрахме второто и завършихме с глад, война и тирания.
Том Филипс
Масовата грамотност е явление от последните няколко века и такова, което е достигнало по-голямата част от възрастното население на света едва през последните 75 години.
Том Чатфийлд
Най-ефективно насърчаване на населението е активността на промишлеността и последващото умножение на националните продукти.
Томас Малтус
Учението за населението видимо отсъства не защото се съмнявам в най-малкото неговата истина и огромно значение, а защото не представлява част от директния проблем на икономиката.
Томас Малтус
Капиталите се натрупват по-бързо от населението.
Томас Малтус
Населението се регулира от средствата, които трябва да го използват и следователно винаги се увеличава или намалява с увеличаването или намаляването на капитала. Следователно всяко намаляване на капитала задължително е последвано от по-малко ефективно търсене на царевица, от спад в цената и от намалено отглеждане.
Томас Малтус
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща