Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гръб" - страница 6
"Уговорката беше между футболистите. Мачът не беше продаден, а имаше уговорка между играчите. Тогава аз играех за Ботев и резултатът бе 2:1 в наша полза и аз трябваше да бъда изкупителна жертва. Фаулирах Пламен Гетов в наказателното поле, той вкара дузпата и мачът завърши наравно... Искам да кажа, че не аз съм предал Левски, а други ме предадоха мен. Оценявам какв залагат пари и печелят пари зад гърба на всички.” (Срещата между Ботев (Пловдив) и Левски от сезона 1992/1993, завършилa 2:2. Левски спечели шампионската титла на страната 1992/1993, а Искренов в последствие премина в ЦСКА) - Актуално студио "Дерби", Пон, 2008-05-26.
Божидар Искренов
Всяка нула се стреми да се скрие зад гърба на някоя единица...
Перо Йончев
Никой не може да те възседне, ако сам не огънеш гръб.
Мартин Лутър Кинг
Изпратете букет цветя на мис Ъпджон и напишете «Обичам те» на гърба на сметката.
Граучо Маркс
Моят проблем винаги е бил под каква форма да поднеса истината. Някой ще каже, тук има хитруване, така е. Как да изхитруваш, че да си в гръб на лъжата. Иначе всичко губи смисъл. Разпиляваш се с дребни завоевания и печалби, което и теб те прави дребен.
Георги Мишев
Трябва да знаем точно от какво имаме нужда всеки ден. Ако се опитаме да вземем в сражение повече гориво, резервни части или нещо, което не ни е необходимо, ще изгубим войната толкова бързо, колкото ако накараме един войник да носи на гърба си един килограм повече, отколкото трябва. Ние трябва да знаем всичко с голяма точност, защото трябва да вървим много бързо.
Джордж Патън
Що се отнася до облеклото ми... Е, чудесните спортни панталони и блузата, тип "бананова република", се бяха изпарили. На краката ми се появиха високи до бедрата кожени ботуши, съчетани с подходяща блуза с гол гръб и пола, с която никога не бих успяла да се наведа. Криле с шипове, рогца и камшик допълваха картината. ... Надявах се, че никоя от местните демонки никога няма да разбере за това. Те наистина бяха от доста висока класа. Извърнах се от присмиващото ми се огледало и се насочих към крайната си цел...
Ришел Мийд
Начинът ми на работа е изключително изморителен за мен и артистите. Измислям текста по време на репетициите и артистите се чудят какво да учат – всичко постоянно се променя. Композиторът и художниците винаги трябва да са зад гърба ми и да задоволяват прищевките ми. Това изнервя всички, абсолютно всички! Вече ще работя по лесния начин, както правят останалите ми колеги. Те режисират написан от друг текст. Това е лесно, твърде лесно. Два пъти съм го правил и го знам от опит. Има рецепти – стига да си прочел една-две книги, да не си много тъп, артистите да могат да говорят естествено от сцената и представлението става.
Теди Москов
Времето (декември 1944 г.) беше толкова лошо, че аз заповядах на военните свещеници да се молят за сухо време. Освен това отпечатах молитва с коледно пожелание на гърба и я изпратих на всеки член на командването. Молитвата беше за сухо време по време на битките.
Джордж Патън
Най-добрият начин да се представиш на едно куче, когато се срещаш с него за пръв път, е да застанеш странично в гръб, а ако може дори да приклекнеш, и го чакаш то да дойде при теб и да те подуши.
Сизар Милан
Ние хванахме последния влак, последния вагон, за последния буфер се хванахме към Европа. И това беше нашият голям шанс. В противен случай нещата щяха да бъдат още по-зловещи. Защото българската политическа класа, която се самоизгради на гърба на мълчаливите и търпящи хора, е нагла и безпардонна. Малко сме озаптени от европейските юзди, но пак се върви в посока олигархия. Няма го нормалното европейско поведение, че като си инициативен и честен и бачкаш много, ще просперираш. Не, ти трябва да си човек на някого, да влезеш в някаква игра и т.н.
Емил Тонев
Казвали за един човек без всякакъв късмет: "като падне на гръб и си счупва носа".
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
Следваща