Цитати на тема "Гръб" - страница 4
Вашите проблеми с теглото, вашите финансови проблеми и най-вероятно всякакви други физически или психически болки, които изпитвате, са в центъра на един единствен проблем. Имате нещо, което обичате да правите и за което сте родени, и му обръщате гръб. Да имате нещо, което обичате да правите, е подарък от Вселената и вие го отхвърляте. Когато отхвърляте този вид подарък, вие отхвърляте благодатта, която върви заедно с него. В резултат на това се мъчите, копнеете и гладувате.
Джон Гейбриъл
Това, което за мен е Америка, е човек, който не иска да купува, оставяш го да не купува, уважаваш го, че не купува. Един човек има луда представа, различна от твоята луда представа, ти го потупваш по гърба и казваш: Хей приятелю, хубава луда представа, хайде да пием по бира. Америка според мен трябва да вика през цялото време, куп крещящи гласове, повечето от тях грешни, някои от тях луди, но моля, не само един дрънкащ бляскав разумен глас.
Джордж Сондърс
Ние сме накарани да вярваме, че всички тези материални неща ще ни направят щастливи, че означават успех и удовлетворение, когато в действителност е точно обратното. Всичко, което прави този безпорядък, ви закрепва на едно място. Мисля, че всичко, от което наистина се нуждаете, за да бъдете щастливи, е това, което има това момиченце долу на плажа - слънцето на гърба ви, храната на масата и някой, когото да обичате, който ви обича в замяна. Ако обаче е толкова просто, защо толкова години се задържаме в търсене на нещо друго?
Изабел Брум