Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гръб"
Всички неприятни неща, които най-злият враг може да ви каже в очите, са нищо в сравнение с тези, които най-добрите ви приятели говорят зад гърба ви.
Алфред дьо Мюсе
Това, че си успял да разкараш маймуната от гърба си, не означава, че циркът си е тръгнал от града.
Джордж Карлин
Човек не трябва никога да обръща гръб на надвисваща опасност и да опитва да избяга от нея. Защото ако го направи, само ще удвои опасността. Но ако я посрещне навреме и без да трепне, ще я намали наполовина.
Уинстън Чърчил
Човек или живее живота, както му се случва, среща го челно и го облизва, или той му обръща гръб и започва да изсъхва.
Джийн Родънбери
Старостта е в човешката глава. Аз преживях катастрофа с хеликоптер и операция на гърба. На мен ми поставиха кардиостимулатор. Аз понесох удар и една не умрях. Но аз си казвах на себе си: аз трябва да раста и да науча повече. Това е единствената противоотрова на старостта.
Кърк Дъглас
Този, който иска да дирижира оркестъра, трябва да обърне гръб на тълпата.
Макс Лукадо
Аз съм колекция от мисли и спомени, които харесвам или не. Аз съм нещата, които са ми са се случили или които съм направил. Аз съм дрехите, които нося на гърба си. Аз съм всяко място и всеки човек и всеки обект, които някога съм срещал. Аз съм торба кости, събрани в скала, която се върти хиляди мили в час.
Маколи Кълкин
Съперничеството е един от факторите, които ме тласкат. Докато бях с гръб, норвежците успяха да постигнат първото пресичане на Арктика през зимата. Не исках същото да се случи в Антарктика.
Ранулф Файнс
Колко е красив гърба на тръгващият си гост.
Расул Гамзатов
Веднъж един приятел ми изпрати картичка със снимка на цялата планета Земя, направена от космоса. На гърба беше написал: "Иска ми се да беше тук".
Стивън Райт
С гръб към изгрева те се кланят през нощта.
Робърт Ингерсол
Този е мой приятел, който говори добре за мен зад гърба ми.
Томас Фулър
Този, който е удовлетворил жаждата си, обръща гръб на кладенеца.
Балтазар Грасиан
Хайде момичета и оставете всяка надежда зад гърба си.
Граучо Маркс
От друга страна, в човешкото тяло централната точка естествено е пъпът. Защото, ако човек бъде поставен легнал по гръб, с изпънати ръце и крака и чифт пергели, центрирани в пъпа му, пръстите на ръцете и краката на двете му ръце и крака ще докосват обиколката на описаната оттам окръжност.
Витрувий
В страна като Франция, толкова древна, тяхната история е пълна с изключителни хора, така че те носят тежка тежест на гърба си. Кой би могъл да пише на френски след Марсел Пруст или Флобер?
Мануел Пуиг
Плачещият и смеещият се човек в гръб изглеждат еднакво.
Мел Брукс
Добре, предполагам, че все още съм дете. Защото, когато наистина се ядосвам и пламна и имам чувството, че гърбът ми е опрян в стената, ще кажа злобни неща.
Хауърд Стърн
Когато растях, издателският свят изглеждаше толкова далеч. Когато майка ми пишеше книга, тя търсеше адресите на издателите на гърба на книгите, които притежаваше, и изпращаше ръкописа си.
Киран Десаи
Не покровителствайте веригите книжарници. Всеки път, когато видя някой автор да планира да чете и подписва книгите си във книжарници от верига, чувствам, че му казвам, че намушква независимите книжарници в гърба.
Лорънс Ферлингети
Колко пъти съм ви казвал да пускате колкото искате врагове пред вас, но да не оставяте никой от тях зад гърба си!
Джордж Бърнард Шоу
Холивуд е място, където ще ви забият нож в гърба, а след това ще ви арестуват за незаконно притежание на оръжие.
Реймънд Чандлър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща