Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Запад" - страница 4
Запада търси врагове не там, където трябва.
Тиери Мариани
Хората на Запад са склонни да се идентифицират със западните жертви. Така че дори когато мислят за Холокоста, те наистина мислят за германските или френските жертви; те не мислят за полските, унгарските или съветските жертви.
Тимъти Снайдър
Предпоставката на руската външна политика към Запада е, че върховенството на закона е една голяма шега; практиката на руската външна политика е да се намерят видни хора на Запад, които са съгласни.
Тимъти Снайдър
На Запад се пристрастихме към работата. Сега американците работят най-дълго в света. И резултатът не е здраве, богатство и мъдрост, а по-скоро много безпокойство, много лошо здраве и много дългове.
Том Ходжкинсън
В прекалено голяма част от Запада всеки иска гаранция за безопасност и никога да не трябва да взема никакви решения.
Антъни Бурдейн
На Запад се придържаме към миналото като накуцване. В Хаити настоящето е оста на целия живот. Както в Африка, миналото и бъдещето са само далечни мерки за настоящето, а спомените са толкова безсмислени, колкото и обещанията.
Уейд Дейвис
Все още ми е много трудно на Запад да се свържа с тази учтива усмивка, без да казваш как мислиш или не казваш как наистина се чувстваш.
Уейърис Дайри
Аз съм достатъчно интелигентен, за да бъда критичен към Запада и да вземам това, от което се нуждая, и да отхвърлям това, което е лошо за мен.
Фатима Мерниси
Някой друг ще ми чете или ще отиде при мен в джамията, и/или ще ми каже, че не трябва да вземаш нищо от Запада, защото Западът е враг и т.н. Аз трябва да реша. Аз съм достатъчно интелигентна, за да бъда критична към Запада и да вземам това, от което се нуждая, и да отхвърлям това, което е лошо за мен.
Фатима Мерниси
Комунизмът се ражда от мизерията и ако Западът не прояви повече разбиране, тези хора ще вземат оръжие и ще се обърнат към другите, това е Съветският съюз.
Франсоа Митеран
Според документалните данни, с които разполагах, 205 германски дивизии на 22 юни 1941 г. са разпределени както следва: 38 дивизии са на запад; 12 дивизии в Норвегия; 1 дивизия в Дания; 7 дивизии в Балкана; 2 дивизии в Либия; 145 дивизии могат да бъдат използвани за източната кампания.
Хайнц Гудериан
Живея в малка страна в Европа - Финландия - и не говоря добре английски и нямах нищо общо с издателствата на Запад. Живеех в пълна изолация.
Хасан Бласим
Тъй като това е Средният Запад, никой не блести наистина, защото никой не трябва, това е по-скоро матов блясък, като често използвани сребърни прибори.
Чарлз Бакстър
В клуба по антропология, доколкото разбрах, ви е било позволено, ако не и изисквано, да презирате само едно нещо и това е вашата собствена култура, тази на Запада.
Чарлз Портис
Така че дори и слънцето да изгрява от запад, Бодхисатва има само един път.
Шунрю Сузуки
И най-тревожното, не би ме изненадало, ако Путин в крайна сметка започне голям военен конфликт със Запада, за да спаси собствената си кожа като държавен глава в Русия.
Бил Браудър
...движението на антиглобалистите на Запад е на първо място е протест срещу съвременния паричен капитализъм.
Валентин Катасонов
Християнството донесе нещо ново и революционно: свобода и безусловно достойнство за всеки индивид, независимо от неговата религия, култура или националност. Но Изтокът и Западът се разделиха след кръстоносните походи.
Валтер Каспер
Ако се замислите, Исус беше този религиозен гений, който израства на Пътя на коприната и затова Той получава от Запада всички тези гръцки идеи от Платон за тялото и душата.
Джей Парини
Твърде често на запад не успяваме да осъзнаем, че дори в източните дисциплини духовният живот не е предназначен за бягство от светския живот. На земята има карма, която трябва да бъде изпълнена, в рамките на дхармата на необходимостта.
Джеймс Хилман
Индивидуалността беше слабост, болест на Запада. Така че всички ние вървяхме стъпка, с поглед напред и с минимум разговори.
Дженифър Нилсен
Функцията на Запада е да превърне телата и ума в продукти. Не може да разбере, че останалият свят смята, че това е непристойност, поквара от нашия нирваничен характер.
Джон Бърдет
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща