Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Запад" - страница 2
Изтокът не е запознат с онези изповеди, мемоари и автобиографии, толкова обичани на Запад. Има ясна разлика в тоналността. Погледът никога не се спира върху страдащото човечество на Христос, а прониква зад кенотичния воал. На западния мистицизъм на Кръста и неговото почитане на Свещеното Сърце отговаря източният мистицизъм на запечатания гроб, от който извира вечният живот.
Павел Евдокимов
Понякога съм възхитен от западния пейзаж. Но аз не идентифицирам това състояние на ума като свързано със собствения ми произход, тъй като съм израснал на Запад, въпреки че със сигурност съм кръстосвал Невада безброй пъти, докато растях, а след това като млад възрастен, с коли и мотоциклети.
Рейчъл Къшнър
Тези, които наистина ценят украинския суверенитет, трябва да изберат истинска независимост и положителен неутралитет: нито играчка на Запада, нито на Москва.
Тарик Али
Мисля, че демокрацията е в упадък на Запад. Управляващите партии са едни и същи: неолиберализъм у дома и войни в чужбина.
Тарик Али
Западът и неговите медии почти не отразяват неотдавнашната вълна от репресии в Турция. Причината е проста. Те плащат милиарди на Анкара, за да контролира и приеме обратно бежанците от сирийската война. Те се страхуват, че ако обидят Таип Ердоган, той ще използва бежанците като политическо оръжие. Затова мълчат.
Тарик Али
Толкова се страхувах да изляза на запад до ранчото на леля ми. Но единственият избор, който майка ми даде, беше да отида за две седмици или цялото лято. Накрая останах през цялото лято. И там научих за говедата. Бих могла да се свържа с тяхното поведение, страховете им.
Темпъл Грандин
Лесно ми беше да се подигравам и мъжете и жените да възприемат, че може би съм малко луд, защото съм образован на Запад и съм загубил част от основната си приличие като африканска жена.
Уангари Маатаи
Имаше ужасен кръвоизлив на образовани жени към Запада, където те могат да процъфтяват. Разбирам, но е ужасно. Трябва да останем вкъщи.
Фатима Мерниси
Проблемът е, че Изтокът произвежда ракети, а Западът - пацифисти.
Франсоа Митеран
Високи въпроси за ума са очарователни за задаване, философите ги задават в продължение на три хилядолетия както в Индия, откъдето съм родом, така и тук, на Запад - но само в мозъка можем да се надяваме да намерим отговорите.
Вилаянур Рамачандран
Трябва да станем толкова силни и трябва толкова безмилостно да отслабваме противниците си, че никой враг никога няма да се осмели да ни атакува отново. За да се постигне това, от съществено значение е изменението на границите на запад и на изток.
Густав Щреземан
Според будизма всеки човек е Буда, който е забравил първоначалната си същност. Ако ние в разглезения Запад, израснали с толкова много предимства, не можем да претендираме за собственото си здраве и агенцията си, предпочитайки да се възприемаме като безпомощни жертви, тогава кой би го направил? Кой би поел отговорността за света?
Даниел Пинчбек
Компаниите на Изток поставят много повече акцент върху човешките взаимоотношения, докато тези от Запада се фокусират върху продукта, най-важното. Изглежда, че западняците имат повече нужда от постижения, докато на изток има повече нужда от принадлежност.
Даниъл Голман
Голямата слабост на Запада е, че той няма нищо, с което да вдъхнови лоялност, освен богатството. Но какво е богатството? Друга пералня, по-голяма кола, по-хубава къща за живеене? Не много, за да нахрани духа във всичко това.
Джон Бърдет
Мисля, че може би, дори подсъзнателно, много родители на Запад се чудят дали сме отишли твърде далеч в посока на гушкане и защита - знаете ли, виждате деца, понякога това изглежда много грубо и неуважително. И по-важното е, че не изглеждат толкова щастливи.
Ейми Чуа
В началото на ХХ век всеки водещ мюсюлмански интелектуалец беше влюбен в Запада и искаше техните страни да изглеждат точно като Великобритания и Франция.
Карън Армстронг
Да си кажем право, разчитахме, че развитият Запад ще ни носи на ръце. Ама не! Това е илюзия, утопия, и никой никого няма да носи.
Михаил Горбачов
Време е Запада да защитава не толкова човешките права, колкото човешките задължения.
Александър Солженицин
На Изток съзерцават гората. На Запад броят дърветата.
Уейн Дайър
Хората в Тел Авив не могат да си представят, но през 1990 г. тук, в Лайпциг или Дрезден, който искаше да си купи кола, трябваше да чака 14 години. Източногерманците работеха като хората на Запад, но плодовете на техния труд бяха събрани от престъпен режим.
Хелмут Кол
Мъжът от запад ще се бие за три неща: вода, жени и злато и обикновено в този ред.
Бари Голдуотър
Отвъд крещящо ярките светлини на улицата се таеше мракът, а отвъд мрака беше Западът, Трябваше да продължа."
Джак Керуак
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща