Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ход" - страница 3
Лидерството се случва, но не идва от лидерите на старите институции. Накъдето и да погледнете, виждате тези необикновени, искрящи нови инициативи, които са в ход.
Дон Тапскот
Ние спекулираме какво се предлага на нас. Но ние не само се подлагаме на събития, ние отчасти ги причиняваме или поне влияем на хода им. Ние трябва не само да ги изучаваме, но и да действаме.
Емили Грийн Болч
Някак си безсмъртието се счита за преимущество във вампирският живот, но аз лично не виждам в безсмъртието нищо добро. Неуязвимостта уморява всекиго. Безсмъртието идва ръка за ръка със самотата, а аз, макар и да обичам да съм сам, съм привикнал да се наслаждавам на естественият ход на събитията. На мен ми харесват промените, и за мен би било мъчително да остана на място, в място без да се движа напред.
Иън Сомърхолдър
Очевидно е, че всеки и всички пътища трябва да бъдат отворени за изследовател по време на действителния ход на неговите изследвания.
Карл Вайерщрас
Има два вида игри в икономиката. Едната е играта, в която хората използват само законни ходове. Тогава е истинската игра, тази като реалния живот, където стратегиите и ходовете, които правят хората, някои от тях съдържат незаконни печалби.
Леонид Хурвиц
Войната е територия на случайността: само там на тази непозната, случайността, й се отрежда широк простор, защото никъде човешката дейност не се докосва до нея с всички свои страни, като на война; тя увеличава неопределеността на обстановката и нарушава хода на събитията.
Карл фон Клаузевиц
Не се страхувам от провала. Страхувам се от забавянето хода на двигателя вътре в мене, който бие здраво, призовавайки: "Продължавай да действаш, някой трябва да е на върха, а защо не ти?"
Джордж Патън
Боголюбов: Мат в четири хода! Тартаковер: Стига си ми досаждал!
Савелий Тартаковер
Не се плаши къде ще те отведе пътят. Вместо това се съсредоточи върху първата крачка. Това е най-трудната част и именно за нея носиш отговорност. Веднъж направиш ли първата стъпка, нека всичко следва естествения си ход, а останалото ще се нареди само. Не се носи по течението. Самият ти бъди течение.
Елиф Шафак
Когато диктатура затвори някого или го накара да изчезне, това всъщност е много стратегически ход. Това го забравяме. Не е толкова безсмислено, колкото изглежда. Това е начин да заглушиш някого, но също така е начин да заглушиш и семейството му, от страх и обществото като цяло.
Хишам Матар
Историята, приятели мои не ни задава въпроси, не изисква нашето съгласие. Тя е неизбежна както и гласът на народните маси определящи нейният ход.
Айн Ранд
Някои думи са способни да променят отношението на човека към себе си, а в резултат на това да промени хода на целият си живот.
Джон Максуел
Стойност на продукта, стойност на производствените услуги, стойност на издръжка на производството - всички са сходни стойности, ако е пуснато по естественият ход на нещата.
Жан-Батист Сей
Съществува тенденция за натрупване на команди, които натоварват по-ниско стоящите офицери с прекалени изисквания в хода на подготовката и докладването. Можете да облекчите този товар, като елиминирате маловажните изисквания.
Джордж Патън
За да постигнем нещо, достатъчно е да си го представим и да повярваме в него. Така са направили всички преуспели личности, оставили отпечатък върху хода на цивилизацията.
Наполеон Хил
Защото едно изречение не е завършено, освен ако всяка дума, след като веднъж е произнесена сричката й, не отстъпи място за следващата... Те са настроени в хода на своето съществуване и колкото по-бързо се изкачват към зенита си, повече те бързат към точката, където вече не съществуват.
Августин
ПРАВИЛО № 1: гледайте напред и разсъждавайте в обратна посока. Анализирайте докъде могат да доведат първоначалните ви решения и въз основа на тази информация изчислете оптималния ход.
Авинаш Диксит
Превръщам се в мои герои и след това се опитвам да позволя на събитията в историята да поемат своя собствен ход. Опитвам се да не играя Бог, а да ги оставя да решат собствената си съдба.
Майкъл Морпурго
Знаех, че Хитлер е заблуждаващ психопат и въпреки това всеки негов ход за мен беше като шамар.
Марта Хол Кели
Ходът на промяната е толкова бърз, че възможността да се променяш се е превърнала в конкурентно предимство. НР.
Мисли за маркетинга
Всеки от нас знае, че никога не шахматиста не разглежда всички възможни варианти, но гледа всички ходове, които са възможно на дъската... шахматистът по време на партия в дадена позиция, която той обмисля, разглежда примерно 2-4 хода; той определя тези ходове интуитивно, на основанието на опит.
Михаил Ботвиник
...журналистиката е нещо специално. Той е предназначен да представя фактите обективно, дори и да си противоречат. Фактите не трябва да отговарят на сюжета на историята. Преди това журналисти съобщиха новината и очертаха хода на събитията. Но в един момент всичко се промени.
Ноа Хоули
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща