Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ход"
В началото Вселената беше създадена. Това ядоса много хора и беше счетено като лош ход.
Дъглас Адамс
Идеите оформят хода на историята.
Джон Мейнард Кейнс
Иран, Либия и Сирия са безотговорни държави, които трябва да бъдат обезоръжени от оръжия за масово унищожение, а успешният американски ход в Ирак като модел ще улесни постигането му.
Ариел Шарон
Главното в шахмата е не това, колко хода напред мислиш, а това, как анализираш текущата ситуация.
Гари Каспаров
Демокрацията не изисква съвършено равенство, но изисква гражданите да споделят общ живот. Важното е, че хората с различен произход и социални позиции се сблъскват един с друг и се натъкват един на друг в хода на обикновения живот.
Майкъл Сандел
В студиото режисьорът контролира всеки ход на актьора, всяка интонация, всеки израз.
Бела Лугоши
Аз не вярвам в психологията, вярвам в силните ходове.
Боби Фишер
Теорията на игрите е теория за стратегическото взаимодействие. Тоест, това е теория за рационално поведение в социални ситуации, при които всеки играч трябва да избере хода си въз основа на това, което според него може да е контра ходовете на другите играчи.
Джон Харшани
Искаш да разбереш какво плаши хората? Успех. Когато не правите ходове и когато не изкачвате стълбата, всички те обичат, защото не сте конкуренция.
Ники Минаж
Целият ход на човешката история може да зависи от промяна на сърцето на един самотен и дори смирен индивид... Защото именно в самотния ум и душа на индивида се води и в крайна сметка се печели битката между доброто и злото или загубен.
Морган Скот Пек
Видях колко ефективен език, приложен към политиките, които са масови и се предлагат от страстни и ефективни хора, може да промени хода на историята.
Франк Лунц
Истината е като оптимален ход в шахмата: той съществува, но трябва да го търсиш. Ако разполагаш с достатъчно време, той винаги е доказуем.
Артуро Перес-Реверте
Каквото и да направим или не успеем да направим, ще повлияе на хода на историята.
Артър Хендерсън
Не винаги трябва да правиш най-добрия ход. Ходът трябва да бъде активен, предприемчив, коректен и красив.
Давид Бронщайн
Това, което войната направи, ми даде възможност за три години непрекъснато четене и в хода на четенето се убедих, че трябва да стана икономист.
Дъглас Норт
Няма добри и лоши ходове. Има само добри или лоши цигари.
Емануел Ласкер
Легендите трябва да останат легенди, в противен случай те стават истории, а естественият ход на нещата предполага обратното движение: от истории към легенди.
Иън Макдоналд
Обосновката в естествените науки, която получих в хода на медицинските си изследвания, включително предварителни изпити по ботаника, зоология, физика и химия, трябваше да стане решаваща за определяне на тенденцията в моята литературна работа.
Йоханес Йенсен
На теория факторът на неочакваността може да е изцяло на ваше разположение. Но на практика в ход влиза силата на триенето, когато скърцането на вашата машина предупреждава врага за опасността.
Карл фон Клаузевиц
Грешните ходове често пъти се откриват много трудно.
Савелий Тартаковер
Практиката ми като учен е атеистична. Това ще рече, че когато подхващам един експеримент, предполагам, че нито Бог, нито ангел или дявол няма да се намеси в хода му; и това предположение се оправдава от целия успех, който съм постигнал в професионалната си кариера. Поради което бих бил интелектуално нечестен, ако не бях атеистичен в светските си дела.
Джон Холдейн
Научи ме, Господи, спокойно да възприемам събития, чиито ход не мога да променя; дай ми енергия и сила да участвам в събития, които са ми подвластни, и ми дай мъдрост да различавам първите от вторите.
Теодор Рузвелт
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща