Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пръст" - страница 2
Салът се използва за пресичане на реката. Не е за носене на раменете ви. Пръстът, който сочи луната, не е самата луна.
Тик Нят Хан
Има нещо за театъра, което кара пръстите ми да изтръпват.
Уоле Шоинка
Повечето хора четат поезия, слушайки ехото, защото ехото им е познато. Те преминават през него, както момче се гази през водата, опипвайки с пръстите си за дъното: Ехото е дъното.
Уолъс Стивънс
Каква беше появата на Бог Отец? Като този на човек... Бог има подобие на пръсти и ръце и лице.
Бени Хин
Броят на интервютата, които съм давал, може да се брои на пръстите на ръцете ми.
Вангелис
Един ден, след десетки милиони години, някой ще ме намери ръждясал в калта на свят, който никога не е виждал, и когато ме смачкат между пръстите си, ще открият теб.
Джанет Уинтерсън
Слушайте, искате ли да ям пръст от саксия с цветя и да се закълна в кръв? Просто е глупаво.
Владимир Путин
Душата, която е дух, не може да живее в пръстта; пренася се, за да живее в кръвта.
Августин
Не бива да докосвате до идолите - позлатата прилепва по пръстите.
Гюстав Флобер
Лиственицата... не само се предпазва от гниене и червей чрез голямата горчивина на сока си, но също така не може да бъде запалена с огън, нито да се запали сама, освен ако като камък в пещ за вар не бъде изгорена с друго дърво... Това е така, защото има много малка част от елементите на огъня и въздуха в неговия състав, който е плътна и твърда маса от влага и пръст, така че няма отворени пори, през които огънят може да си проправи път... Освен това теглото му няма да го остави да плува във вода.
Витрувий
Информацията. Всяка част от информацията, която някога е била в мозъка ви. Но информацията не е на ума Джена. Това, което никога досега не сме постигали. Това, което направихме с вас, е революционно. Разбихме кода. Умът е енергия, която мозъкът произвежда. Помислете за стъклена топка, която се върти на върха на пръста ви. Ако падне, се разпада на милион парчета. Всички части на топката са все още там, но тя никога повече няма да се върти с тази сила на върха на пръста ви. Мозъкът е по същия начин.
Мери Пиърсън
Тази вечер имам чувството, че цялото ми тяло е направено от спомени. Аз съм сборна касетка, касета, която е пренавивана толкова много пъти, че можете да чуете отпечатъците от пръсти, размазани върху лентата.
Роб Шефийлд
Поразява ме, когато хората говорят, че при електронната музика няма душа и винят компютрите. Соча ги с пръст, като им казвам: "Тук няма душа!". Ти не можеш да виниш компютъра. Ако в музиката няма душа, то е защото никой не я е вложил в нея. И това не е по вина на инструмента.
Бьорк
Понякога изграждате тези стени, изграждате и изграждате и изграждате тези стени и си мислите, че са толкова здрави, но тогава някой може да дойде и да ги преобърне само с пръсти или с тежестта на дъха си.
Деб Калети
Погледът в очите на Мани беше очният еквивалент на средния пръст.
Дж. Р. Уорд
Ако пишете умело с 10 пръста, пишете по-бързо, отколкото умът ви работи.
Джеймс Мичънър
Ние не вдигаме пръст без три вида информация: информацията, която получаваме от сетивата си в този момент; информацията, която сме получили от сетивата си в миналото; и информацията, която нашите предци са получили от началото на живота на Земята - т.е. информацията, която е представена от самите гени. Еволюцията е учене. Видовете съхраняват ученето в хромозоми така, както хората съхраняват ученето в мозъка си, а обществата съхраняват обучението в книги.
Джонатан Уийнър
Не пиша директно на компютъра, защото не мисля добре обърнат напред с пръсти на клавиатурата. Мисля, че е по-добре да гледате надолу с писалка. И коефициентът на концентрация на химикалка и хартия е по-висок, отколкото когато движа думи по екрана.
Джошуа Ферис
Ние не можем да видим нищо лице в лице; нашето най-добро виждане е само ровичкане на сляпо с края на пръстите в претъпкан джоб.
Самюел Бътлър
Не разбира ли човек от шеги, пиши го пропаднал. И да знаете: това въобще не е истински ум, та дори и човекът да има пет пръста чело.
Антон Чехов
Твоето сърце се разбива, това е всичко. Но не можеш да съдиш или да сочиш с пръст. Просто трябва да си достатъчно голям късметлия да намериш някой, който да те оцени.
Одри Хепбърн
Невъзможно е два пъти да посочите с пръст към една и съща точка от небето.
Валерий Афонченко
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща