Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спасение" - страница 2
Както и праведниците може да са много, така и пътищата за спасенията им са многочислени.
Климент Александрийски
Който не носи на онеправданите бързо спасение, той им го отказва.
Сенека
Аз вярвам в това, че работата е спасение и добродетел.
Милен Фармер
Един човек, прелъстен от свещеничеството, говореше: Трябва да стана свещеник, дори ако това ми струва спасението на душата.
Никола дьо Шамфор
Като син на майка феминистка, израснах с идеята, че работата е нещо като спасение за жените, тъй като ще им даде свобода от домашния труд. Сега изглежда, че работата е форма на робство, предприета по привидна принуда, а не по избор.
Том Ходжкинсън
Любовта е най-високата и крайна цел, към която човек може да се стреми. Спасението на човека се състои в любовта и се постига чрез любов.
Виктор Франкъл
Ако има основание да се доверите на собствената си правда, тогава всичко, което Христос направи, за да купи спасение, и всичко, което Бог направи, за да подготви пътя за него, е напразно.
Джонатан Едуардс
Що се отнася до моето спасение, всичко, от което се нуждая, е Исус; след моето спасение всичко е Исус плюс църквата... Когато хората проповядват, че всичко, от което се нуждаете, е Исус, те отрязват вас и мен от един от най-големите източници на изцеление, който е Христовото тяло. Не вървете сами - няма да успеете.
Джош Макдауел
Ако имаше повече от един път към спасението, това напълно би отрекло жертвата на Исус на кръста, живота му, ученията му.
Джош Макдауел
В победата на злото е твоето падение. В доброто твое е твоето спасение.
Абдурахман Джами
Винаги съм бил уверен, че за спасението на Италия трябва да бъдат разстреляни няколко десетки депутати. Смятам, че парламентът е бубонна чума, тровеща кръвта на нацията. Тя трябва да бъде унищожена.
Бенито Мусолини
Човек е способен на три вида знание: на знание заради господство или достижения, на образователно знание и на знание заради спасение.
Макс Шелер
Пазете семейството си - то е Божието благословение над вас и вашият път към Спасение.
Йоан Крестянкин
Господ много обича каещия се грешник и милостиво го притиска към своите гърди: "Къде беше ти, чедо мое? Отдавна те чакам!” Господ зове всички с гласа на Евангелието и гласа Му се чува по цялата вселена: "Елате при мен, овчици Мои. Аз съм ви създал и ви обичам. Моята любов към вас Ме доведе на земята и всичко изтърпях заради вашето спасение, и искам да познаете Моята любов и да кажете, подобно на апостола на планината Тавор: Господи, добре ни е с теб.
Силуан Атонски
Свободата вярва в образованието - спасението на робството е невежеството.
Робърт Ингерсол
Надеждата на науката е съвършенството на човешката раса. Надеждата на теологията е спасението на неколцина и проклятието на почти всички.
Робърт Ингерсол
Този, който познава греха само с думи, не знае нищо за спасението, освен на думи.
Уилям Фокнър
Кого ли боли нашата рана, когато ний помежду си не са потрудим да и намерим лекът? ...В нищо друго няма спасение освен в съгласието и постоянството, за да докараме край на мъчителствата и на угнетенията на бедния ни народ български...
Хаджи Димитър
Половин агония, половин надежда. Половин болка, половин екстаз. Половин скръб, половин радост. Половина падение, половин спасение.
Мия Шеридан
Голяма привилегия е да срещнете вдъхновяващи лидери от различни части на църквата – католици, баптисти, Армия на спасението, петдесятници, лутерани, методисти и много други – и да откриете, че това, което ни обединява, е безкрайно по-голямо от това, което ни разделя.
Ники Гамбъл
Този, който не може да убие, става плячка на онези, които могат. И той няма нито спасение, нито помощ.
Орсън Кард
Хора като теб вярват, че всички сме погребани в грехове специално за вашето спасение.
Патрик Уайт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща