Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вълна"
Ако тези, които ме критикуват, ме видят да ходя по вълните на Темза, те биха казали: само защото тя не може да плува.
Маргарет Тачър
Вятъра и вълните винаги са на страната на по-умелия мореплавател.
Едуард Гибън
Хората пътуват, за да се чудят на височината на планините, на огромните вълни на морето, на дългите корита на реките, на огромния компас на океана, на кръговото движение на звездите; и минават сами без да се чудят.
Августин
Разбиването на една вълна не може да обясни цялото море.
Владимир Набоков
Книгите са мисловни кораби, странстващи през вълните от време и внимателно носят ценния си товар от поколение на поколение.
Френсис Бейкън
Да се съди човек по неговата най-слаба черта или постъпка е все едно да се съди за силата на океана по една вълна.
Елвис Пресли
Успехът е по-опасен от провала – вълните се разбиват в много по-широк бряг.
Греъм Грийн
Първоначално ужасяващите образи от 11 септември предизвикаха огромна вълна на солидарност.
Улрих Бек
Всички ние плуваме по вълните на океана; разума ни служи като компас, а страстите - вятъра, гонещ нас.
Александър Поуп
Ако с младостта си отиваше само хубавото, то останалите възрасти от човешкия живот биха били до такава степен непоносими, че всеки индивид щеше да си прерязва гърлото на тридесет и втората си година. Много дребни кавги плaват в шумните вълни на младостта и отплaват с тях, но въпреки това няма нищо по-хубаво от тези вълни.
Иван Тургенев
Не исках да бъда дърво, цвете или вълна. В тялото на танцьора ние като публика трябва да видим себе си, не имитираното поведение на ежедневните действия, не феномена на природата, не екзотични същества от друга планета, а нещо от чудото, което е човек.
Марта Греъм
Разрушаващата вълна и мускулът, докато се свива, се подчиняват на същия закон. Деликатната линия събира общата сила на тялото в смел баланс. Дали душата ми ще срещне толкова тежка крива, пътуваща по пътя си към форма?
Даг Хамаршелд
Хумор - това е спасителният пояс на вълните на живота.
Джон Лъбък
Литературната репутация се удавя във вълните на успеха. Реклама, търсене, вълнение - всичко се обръща срещу книгата, нейния автор.
Сирил Конъли
Брегът е надежден, но аз обичам да се боря с вълните.
Емили Дикинсън
Имаше време, когато чувствах, че трябва да направя всичко, което ми беше предложено, знаете ли, да яздя вълната.
Крисчън Слейтър
Вятърът е плаваща вълна от въздух, чиято вълнообразност непрекъснато варира.
Витрувий
Точно както слънчевият лъч не може да се отдели от слънцето и вълната не може да се отдели от океана, не можем да се отделим един от друг. Всички ние сме част от огромно море от любов, един неделим божествен ум.
Мариам Уилямсън
Вълната е същата като океана, макар че не е целият океан. Така че всяка вълна на сътворението е част от вечния Океан на Духа. Океанът може да съществува без вълните, но вълните не могат да съществуват без океана.
Парамаханса Йогананда
Не е необходимо вълната да умре, за да стане вода. Тя вече е вода.
Тик Нят Хан
Относно щастието: "За мен това е хармония, произтичаща от космическата вълна, а не щастието, произтичащо от социалната вълна."
Вангелис
Не можете да спрете вълните, но можете да се научите да сърфирате.
Джон Кабат-Зин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща