Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Завист" - страница 2
Под властта на свещениците нашата земя стана аскетична планета; мизерна бърлога, която се грижи за космоса, обитавана от недоволни и арогантни създания, отвратени от живота, отвратени от глобуса си като долина на сълзите и които в своята завист и омраза към красотата и радостта си нанесоха възможно най-много вреда.
Георг Брандес
Завистта е сестра на съревнованието.
Александър Пушкин
Не можете да изградите велика нация или братство на човека, като разпространявате завист или омраза.
Маргарет Тачър
Не си губете времето в завист. Понякога ще бъдете в предна позиция, понякога ще изоставате. Надбягването е дълго и в крайна сметка е със самите вас.
Кърт Вонегът
Който се занимава само със своите дела, намира малко основания за завист.
Френсис Бейкън
Склонен съм към завист. Това е една от трите ми емоции по подразбиране, като другите са алчност и ярост. Аз също съм изпитвал състрадание и щедрост, но само мимолетно и обикновено докато съм пиян, така че имам малко памет.
Огастин Бъроуз
Завистта разрушава организма на този, който се поддава на това чувство.
Парацелз
Съчувствието се върши даром, завистта трябва да се заслужи.
Роберт Лембке
Професионалистът се научава да разпознава критиката, водена от завист, и да я приема за това, което е: върховният комплимент. Критикът мрази най-много това, което сам би направил, ако имаше смелостта.
Стивън Пресфийлд
Знам, че човек, който ми показва богатството си, е като просякът, който ми показва своята бедност; двамата търсят милостиня от мен, богаташът за милостинята на моята завист, сиромахът за милостинята на моята вина.
Бен Хеч
Да вървите зад другите по път, по който пътувате заедно, да давате предимство на другите без завист - това е болезнено за отделен човек и болезнено за един народ.
Густав Щреземан
Омразата е активна, а завистта пасивна неприязън; има само една стъпка от завистта към омразата.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Завистта е безпокойство (неудовлетворение) на душата, произтичащо от това, че желано от нас благо притежава друг човек, който не считаме за по-достоен от нас да го има.
Готфрид Лайбниц
Завистта е в човешката природа.
Моника Белучи
Скривайки своето щастие, избягваш завист, не предизвиквай съжаление.
Питак
Гибелната отрова, която трови душите ни, е завистта.
Хенри Филдинг
С няколко цветя в моята градина, половин дузина рисунки и няколко книги, аз живея без завист.
Лопе де Вега
Склонността към кавги, хули и завист са спътници на празните хора.
Пиндар
Завист - постоянна потребност на ума, рядко поддаваща се на лечение от култура и философия.
Самюел Джонсън
Поздравленията са най-изисканата форма на завист.
Юлиан Тувим
Една от най-великите неща, на която е способна трагедията, е приемането на нов смисъл на тези думи, които ние използваме всеки ден: любов, дом, семейство, преданост и завист.
Бен Кингсли
Завистта е опасна. Тя ви разрушава и може да убие всяко приятелство и кариера в един миг.
Брус Уилис
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща