Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Завист"
Състраданието е мъка заради чуждото нещастие, а завистта – мъка заради чуждото щастие.
Плутарх
Завистта е враг на щастливите.
Епиктет
По-добре да сте предмет на завист, отколкото на състрадание.
Херодот
Успехът кара много хора да ви завиждат. Иска ми се да не е така. Иска ми се да се наслаждавам на успеха, без да виждам завистта в очите им!
Мерилин Монро
Няма страст, толкова силно вкоренена в човешкото сърце, колкото завистта.
Ричард Шеридан
Завистта е още по-непримирима, от омразата.
Франсоа дьо Ларошфуко
Всеки път, когато мисля за разпятието на Христос, аз изпадам в грях от завист.
Симон Вейл
Вероятно най-голямата вреда от огромното богатство е тази, която ние, хората със средни възможности, сами си причиняваме, позволявайки такива пороци като завистта и ненавистта да навлязат дълбоко в нашите души.
Теодор Рузвелт
Завистта ни е винаги по-трайна от чуждото щастие, на което завиждаме.
Франсоа дьо Ларошфуко
Завистниците умират, но завистта – никога.
Молиер
Най-голямото ми щастие е да служа на моя милостив Крал и на Страната си и изпитвам завист само към славата; ако е грях да ламтиш за слава, то аз съм най-грешната душа на този свят.
Хорацио Нелсън
От всички страсти завистта е най-отвратителната. Под знамената на завистта маршируват ненавистта, предателството и интригите.
Клод Адриан Хелвеций
В консуматорското общество съществуват два вида роби: затворници на пристрастяването и затворници на завистта.
Иван Илич
Никаква страст не омагьосва човека така, както любовта и завистта. Завистта няма почивен ден.
Френсис Бейкън
Теоремите често ни казват сложни истини за простите неща, но рядко ни казват прости истини за сложните. Да вярвам в противното е пожелателно мислене или "математика завист".
Марвин Мински
За хората е характерно и това е почти закон на човешката природа - бързо и лесно да се влиза в негативна програма, на омраза към враговете, завист към тези, които живеят по-добре, отколкото към нещо положително, конструктивно като задача.
Фридрих Хайек
Завистта е основа на демокрацията.
Бъртранд Ръсел
Да бъдеш щастлив означава да внушаваш на другите завист. А винаги ще има човек, който ще ни завижда. Главното е да разберете, кой е той.
Жул Ренар
Човек е готов на много неща, за да събуди любов, но ще се реши на всичко, за да предизвика завист.
Марк Твен
Завистта е един от най-действените елементи на ненавистта.
Оноре дьо Балзак
Завистта е празна загуба на време. Ти имаш всичко, което ти е нужно.
Реджина Брет
Седемте смъртни греха на християнската църква са: алчност, гордост, завист, гняв, лакомия, похот и леност. Сатанизмът се застъпва за отдаването на всеки от тези "грехове", тъй като всички те водят до физическо, умствено или емоционално удовлетворение.
Антон Шандор Ла Вей
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща