Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любопитство" - страница 3
Любопитството е естествено и характерно за всеки чувство.
Джеймс Фенимор Купър
Пионерите тласкат любопитството, а след тях идва науката.
Жак-Ив Кусто
Дойдох да видя теориите на конспирацията като убежище на онези, които са загубили естественото си любопитство и способността да се справят с промените.
Катлийн Норис
Тайните - това е двигателя с вътрешно горене на нашето любопитство.
Леонид Сухоруков
Любопитството е свойствено на децата, които нищо не знаят, и на глупаците, които охотно се занимават с чуждите глупости.
Мадлен дьо Пюизие
Любопитството неизменно се съпътства от злословие.
Плутарх
Има и друга форма на изкушение, още по-опасна. Това е болестта на любопитството. ... Това е, което ни кара да се опитваме да открием тайните на природата, онези тайни, които са извън нашето разбиране, които не могат да ни помогнат с нищо и които хората не трябва да искат да научат.
Августин
Винаги съм бил благословен или прокълнат, някои биха могли да кажат, с ненаситно любопитство, желание да разбера нещо за хората и мястото.
Майкъл Палин
Казах, че съм чувал, че любопитството може да бъде вредно, особено за котките.
Майкъл Шейбон
Това ме кара да се чудя сега, на средна възраст, дали спонтанността, любезността и любопитството са част от нашата естествена способност да плуваме.
Марк Непо
Общността може да се види най-лесно в седемте общи черти, които притежават всички изследователи: любопитство, надежда, страст, смелост, независимост, самодисциплина и постоянство.
Мартин Дъгард
След като една книга беше започната, Алмен трябваше да я завърши, без значение колко лоша беше. Той направи това не от уважение към автора, а от любопитство. Той вярваше, че всяка книга има тайна, ако само отговорът защо е написана.
Мартин Зутер
Любопитството е характерно за умните хора.
Мелиса Панарело
Но любопитството не съществува в мен, и то е огромно.
Мелиса Панарело
Мисля, че самата идея за характера, за развиване не само на смелост, но и на емпатия и любопитство, емоционална интелигентност - знаете ли, нещата, които искам собствените ми дъщери да развият - идеята, че ще стигнем до там чрез награди и наказания изглежда напълно в противоречие с идеята за самия характер.
Анджела Дъкуърт
Прекомерното любопитство може да съсипе добри отношения.
Нанси Крес
Това, което ти принадлежи, обичайно не причинява любопитство.
Натали Бабит
Пътуването предоставя поводи за разтърсване, но не, както вярват хората, свобода. Всъщност това включва един вид редукция: лишен от обичайната обстановка, обичайната рутина, отрязана като толкова много опаковъчна хартия, пътникът се оказва намален до по-скромни размери - но също така по-отворен за любопитство, за интуиция, за любов от пръв поглед.
Никола Бувие
Интересува ме как определяме нещата според начина, по който избираме да ги наблюдаваме, и как навсякъде в живота ни и във всеки един момент, който преживяваме, действат сили, които не разбираме напълно. Свържете това любопитство с любовта към портретната живопис и така се роди този проект.
Оливър Джефърс
Преподаването може да бъде учене, особено ако може да се предизвика любопитството на ученика с въпроса "Какво става тук?".
Оливър Уилямсън
Имах здраво любопитство и щях да пробвам нещата - да играя много практически шеги. Но това беше по-скоро в главата ми - фантазии за "Какво би станало, ако...?" Като това, което щеше да се случи в клас, ако свалите всички дрехи и бягате из стаята?
Анди Грифитс
- Знаеш ли какво означава наука, Петроний? Когато любопитството не те пуска, когато си обсебен от желанието си да опознаеш типичната същност на нещата и явленията? Имате ли идея какво кара хора като Христофор Колумб да тръгват на дълги пътувания?
Петер Демпф
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща