Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Понятие" - страница 5
Възможно е не науката да се явява стълб и крайъгълен камък на мирозданието, а вселената се държи на такива понятия, като добро и зло, истина и лъжа, вяра и съмнение.
Волфганг Холбайн
...философията винаги е била поезията на понятията.
Всеволод Овчинников
"Елеонора" беше толкова забавна за писане, защото в нея има брутална честност. Тя няма филтри и няма понятие за социални норми.
Гейл Хъниман
Истината е опасно понятие. Никога не знаеш в кой момент започва да расте и изведнъж става прекомерна.
Гунар Столесен
Има няколко неща, които трябва да се научат за парите от Писанието и понятията за щедрост и дарение са там.
Дейв Рамзи
Проучванията показват, че човек решава логически проблеми много по-бързо, ако те са формулирани като ситуации на човешко взаимодействие, а не като абстрактни понятия.
Дейвид Рок
На мен са ми известни начини за правене на пари, за които вие нямате и понятие. Начинът "добре и непрестанно да се извършва тежка работа" никога не води към истински успех.
Дейвид Рокфелер
Общото благо е понятието за споделена колективна отговорност и реципрочност. Това което сме загубили.
Джоан Уалах Скот
Според мен няма такова понятие, като добър или лош християнин. Има лоши и добри хора.
Джоан Харис
Какви съмнения, какви хипотези, какви лабиринти от забавление, какви области на спор, какъв океан от фалшиво учене, могат да бъдат избегнати от това единствено понятие за нематериализъм!
Джордж Бъркли
Във футбола или в живота за мен няма такова понятие като отмъщение - само нови възможности.
Диего Симеоне
Концепциите в мозъка на хората са придобили свойството, което могат да превърнат заедно с други концепции в по-големи пакети и всеки такъв по-голям пакет може да се превърне в нова концепция сама по себе си. С други думи, понятията биха могли да се гнездят една в друга йерархично и такова влагане би могло да продължи до произволни степени.
Дъглас Хофстатър
В действителност, очевидно е че Бог и религия са несъвместими понятия.
Едгар Лорънс Доктороу
Във всяка истина има и неистина - това, братко, е законът на диалектиката. Във всяко понятие е неговата противоположност.
Едуард Володарски
В късноантичното изкуство често откриваме ореола, дарен на такива фигури, които могат да се представят за надиндивидуална идея или общо понятие. Този специален знак за отличие показва, че фигурата е предназначена да представлява във всяко отношение един континуум, нещо постоянно и семптериално отвъд непредвидените времена и поквара.
Ернст Канторовиц
Дефинициите са временни вербализации на понятията, а понятията - особено трудни понятия - обикновено се ревизират многократно, докато нашите знания и разбиране нарастват.
Ернст Майр
Понятието за Бога е понятие за човека, увеличено до фантастични размери.
Жан Батист Робине
Понятията демокрация и свобода са противоположни.
Алексис дьо Токвил
Без да имат точно понятие за времето, те усещаха настоящето в цялата негова пълнота.
Жозеф-Анри Рони-старши
Какво трябва да прави с човека образованието? На какво трябва да се основава? На мярата. На нея почиват всички природни закони, точно така, както и всички наши ясни и точни понятия, нашите усещания за прекрасното и благородното, прилагането на нашите сили в полза на доброто, нашето щастие, нашето наслаждения: само мярката ни храни, и ни възпитава, мярката образува и съхранява творенията.
Йохан Готфрид Хердер
Струва ми се, че нищо не характеризира толкова човека, колкото неговата визия за живота, онзи образ – било то път, поле, растящо дърво или бурен океан – с който в съзнанието му се свързва понятието живот.
Карин Бойе
Религията е търсене на трансцендентност. Но трансцендентността не е непременно разположена във външен бог, което може да бъде много бездуховно, нерелигиозно понятие.
Карън Армстронг
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
Следваща