Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Понятие" - страница 4
Успехът е абсолютно понятие. Наистина, успехът във всеки отделен момент може да бъде измерен като продажби, печалби, разходи, производство и т.н. Но успехът в по-широк смисъл е начин на мислене. Печелившото мислене мотивира успеха и точно то поддържа успеха.
Алън Акселрод
Истинското добро се заключава в правилните понятия и добрите желания. Истинското зло - в неправилните понятия и порочните желания.
Епиктет
Честно казано само малцина имат понятие от прошка. От него се нуждаят не престъпниците, а по-скоро самите жертви, защото именно заради тях се е случила бедата. Ако те не бяха толкова слаби и лекомислени, а по-далновидни, ако се стараеха да не се навират в неприятностите, то на света щеше да има много по-малко горест.
Маргарет Атууд
Понятието на повечето хора за поезия са толкова мъгливи, че мъглата служи като определение за поезия.
Пол Валери
В понятието "свобода" влиза и свободата на човешките отношения.
Стефан Цвайг
Има един аспект на щастието, който е добре проучен, и това е понятието за поток. Запитайте се кога за вас времето спира? Кога наистина сте у дома, като искате да не сте на друго място?
Мартин Селигман
Притеснява ме времето като цяло и нашето тристранно разделение на времето на минало, настояще и бъдеще. Мисля, че знам какво е миналото и мисля, че знам какво е бъдещето, но наистина не ми е удобно с понятието за настояще.
Мартин Селигман
Хората живеят живота си обвързани с това, което приемат за правилно и вярно. Така те определят Реалността. Но какво означава да си "правилен" или "верен"? Просто неясни понятия... Тяхната реалност може да е мираж. Можем ли да ги считаме, че просто живеят в свой собствен свят, оформен от техните вярвания?
Масаши Кишимото
В лексикона му нямаше специални понятия за изгубеност, безнадеждност и вечна тревога, защото това беше единственият му живот и той не познаваше друг.
Андерс Руслунд
Не може да съществува такова нещо като "справедливост в данъчното облагане". Данъчното облагане не е нищо друго освен организирана кражба и затова понятието за "справедлив данък" е толкова абсурдно, колкото и за "честна кражба".
Мъри Ротбард
Понятие като капитализъм е невероятно хлъзгаво, защото има такъв набор от различни видове пазарни икономики.
Наоми Клайн
По-радикалните учени настояват, че съществува присъщ сблъсък между науката и нашите дългогодишни концепции за съзнанието и морала: ако приемете, че мозъците ни са безброй по-малки компоненти, трябва да отхвърлите такива понятия като характер, похвала, обвинения и свободна воля.
Пол Блум
Възрастните са въвели в своя живот понятието "хоби" като официално право на възрастният за частичка детство. Ако като дете играе с монети, като възрастен е нумизмат.
Ролан Биков
С възрастта си тръгва цинизма у на негово място идва сантименталността, и аз си нямам и понятие, какво да правя с нея!
Саймън Пег
Напълно съм наясно с понятието политически революции. В крайна сметка това е, което се надявахме да се случи в СССР и Източна Европа, но това, което всъщност се случи, беше капиталистическа реставрация.
Тарик Али
Няма такова понятие, като фантастика. Всичко, за което сме мислили, рано или късно се осъществява.
Чарлз де Линт
Животните представляват абстрактното понятие за приемане. Да живееш с тези забавни създания - някак си трябва да ги приемеш. Това е като тест в известен смисъл.
Шон Тан
Щастието е понятие, въведено в края на Четвърта династия от един пълен глупак.
Борис Гребеншчиков
Вината е относително понятие, както и справедливостта, справедливостта и наказанието.
Брайън Хейг
Смъртта е понятие, което е твърде неясно във времето.
Винс Флин
Понятието действителност е много условно. Във всеки случай за нас съществува само в този вид, в който се отразява в нашето въображение.
Владимир Войнович
Благополучието и нуждата са чисто относителни понятия. Няма такова нещо като бедност сама по себе си, страдание в себе си, нещастие в себе си. Всичко е относително.
Алан Лайтман
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща