Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Впечатление" - страница 2
Ничия смърт не идва, без да направи някакво впечатление, а хората, близки до починалия, наследяват част от освободената душа и стават по-богати в човечеството си.
Херман Брох
Ако ние открием несъответствие между думите на човека и неговия характер, цялото впечатление за него става разбито и болезнено; той бунтува въображението поради липсата на единство и дори доброто в него едва ли се приема.
Чарлз Кули
Древните писания ни казват, че човекът е повече от физическото тяло. Всъщност имаме две тела: физическо и астрално, или фино. Но ние сме душата! Според древните ведически писания на Индия, размерът на душата е 1/10 000 на върха на кичур коса. Той се намира в областта на сърцето и е действителната жизнена сила. Физическото, както и астралното или финото тяло, действа като покривало или костюм, който душата носи в своето пътуване из материалната сфера. Докато преминаваме от костюм в костюм или от тяло в тяло чрез процеса, известен като прераждане, впечатленията от предишни животи се отпечатват върху финото тяло и се носят с нас през всеки живот. В състояние на сън дейността във финото тяло става по-доминираща от дейността във физическото тяло. Нашите сънища често са впечатления, натрупани от много животи.
Бхакти Тиртха Свами
Вашата граматика е отражение на вашия образ. Добро или лошо, оставихте впечатление. И както всички впечатления, вие имате пълен контрол.
Джефри Гитомър
Имам впечатлението, че новото поколение млади хора излизат на сцената с усещане за "прародителство" и с повече мъдрост, отколкото беше очевидно преди.
Джонас Солк
Защото, когато човек веднъж направи нещо глупаво, е, защото е момче. Но ако той направи едно и също глупаво нещо два пъти, обикновено това прави впечатление на някое момиче.
Доктор Сюс
... ерата на разширяването на XIX век ... доведе до ускоряване на основния фокус на дейностите на обществото ... от областите на вътрешния контрол до областите на външния контрол. ... нарастващата роля на пропагандата ... помогна да се създаде впечатление за стабилност.
Карол Куигли
Можеш да създадеш добро впечатление за себе си, като си прав, осъзнава той, но за да създадеш добро впечатление на другите, няма какво да превъзхождаш да си тотално и катастрофално грешен.
Майкъл Фрейн
Под понятието "сила на характера" се разбира твърдото отстояване на убежденията, без значение дали те са в резултат на изводи от чужда или собствена система от възгледи или възникват от принципи, норми, моментни впечатления или някакви други прояви на разума.
Карл фон Клаузевиц
Само чрез вашия съзнателен ум можете да достигнете до подсъзнанието. Вашият съзнателен ум е портиерът на вратата, пазачът на портата. За съзнанието е, че подсъзнанието търси всички свои впечатления.
Робърт Колиър
Мисля за Нешвил като за много естествено място. Ние сме спокойни, ние сме себе си. Няма много преустройство или опит за впечатление. Така че това е лесно място просто да бъдеш и това е добро състояние, от което да пишеш.
Ан Патчет
Следя - това е, което аз правя по цели дни, стоейки пред телевизора. Това ми е и останало. Включвам екрана и имам такова впечатление, че всички задници са там...
Мишел Мерсие
За да оцените човек, помислете за разликата във вашите впечатления от най-първата до най-скорошната среща с него.
Насим Никълъс Талеб
Като романист, къде отивате, за да се докоснете до спомените, впечатленията и усещанията? Според моя опит това обикновено е ранният ви живот, преди да започнете да мислите за себе си като писател, защото по някакъв начин тези преживявания са неподправени.
Уилям Бойд
Никога не се старайте да направите впечатление на жена, иначе на вас ще ви се наложи да запазите стила си до края на дните си, за да не я разочаровате.
Уилям Клод Фийлдс
Събитията на площада, разбира се, направиха дълбоко впечатление на мен и много други родители.
Вацлав Клаус
Ще бъда отхвърлен, ако оставя впечатлението, че животът ми е бил изцяло зает с научни изследвания.
Дъглас Норт
Ранните впечатления са като проблясъци, видяни през прозореца през нощта, когато е наблизо е паднала мълния.
Е. Ф. Бенсън
Доброто впечатление се губи така бързо.
Клод Моне
Моята работа винаги е добра, когато аз съм сам, и следвам своите собствени впечатления.
Клод Моне
Актьорите произвеждат силно впечатление на публиката не тогава, когато са неистови, а когато добре играят неистовост.
Дени Дидро
Идеята (за картината "Стая в Ню Йорк", 1932 – бел.ред.) беше в главата ми дълго преди да я нарисувам. Дойде ми в ума, когато съзирах осветените интериори, докато се разхождах из градските улици през нощта, най-вече в района, където живея (Вашингтон Скуер, Ню Йорк - бел.ред.); въпреки че не става въпрос за конкретна улица или къща, а за синтез от много впечатления.
Едуард Хопър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща