Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Откритие" - страница 3
Любовта е изключително сложен начин да осъзнаеш, че освен теб съществува още един реален човек. Любовта, наред с изкуството и морала, е откритие на реалността.
Айрис Мърдок
Според мене приключенията на разума – всяко отклонение на мисълта, всяко движение, нюанс, развитие, откритие е източник на бодрост и веселие.
Анаис Нин
Животът е почти непрекъсната върволица от собствени открития.
Герхарт Хауптман
Не трябва да съдиш за ценността на научното откритие, изхождайки от причините за неговото извършване.
Беноа Манделброт
Винаги съм усещал тази стена - между това, което виждам на сцената, и това, което се случва вътре в мен. 3D форматът се превърна в истинско откритие за мен: премахва границата между залата и сцената, залата и екрана.
Вим Вендерс
Хората си мислят, че ако сте учен, трябва да се откажете от тази радост от откритието, от тази страст, от чувството за голямата романтика на живота. Казвам, че това е напълно противоречащо на истината.
Ан Друян
Шоколадът е едно от най-обичаните открития в света и когато имаме нужда от бързо увеличаване на енергията и ендорфините, шоколадът е най-подходящото лечение.
Маркус Самуелсон
Науката се нуждае от светлината на свободното изразяване, за да процъфти. Това зависи от безстрашното поставяне под въпрос на властта и от открития обмен на идеи.
Нийл Деграс Тайсън
След като бъде публикувано откритие, няма начин да се премахне публикуването му.
Ник Бостром
Ако има основно откритие в онкологията през последните 20 години, това е идеята, че раковите гени често са мутирали версии на нормалните гени.
Сидхарт Мукхърджи
Четирите правила за писане... 1. Пишете, за да откривате. 2. Няма по-голямо откритие от любовта. 3. Цялата любов идва от Създателя. 4. Пишете каквото искате.
Тед Декър
Живей, за да откриваш, стига откритието да води до любов, която идва от Създателя... писането беше огледалото на живота.
Тед Декър
Това беше едно от най-изненадващите ми открития, когато се впуснах в историята на среднизъм: Когато всъщност получите данните, рядко улавяте някого. Което тогава поставя въпроса, защо използваме това като еталонен стандарт за хората?
Тод Роуз
Станах много заинтересован от ислямския въпрос и реших, че ще се опитам да го разбера от корените, да задавам много прости въпроси и някак да направя разказ за това откритие.
В. С. Найпол
Големите открития и подобрения неизменно влекат сътрудничеството на много умове. На мен можете да преписвате честа за това, че съм проправил пътя, но когато аз гледам последващите събития, аз считам, че честа принадлежи на други, а не на мен.
Александър Бел
Закон на Стиглър: Нито едно научно откритие не е кръстено на неговия първоначален откривател.
Джордж Стиглър
Понякога, когато виждам внучките ми да правят свои собствени малки открития, ми се иска да съм дете.
Доктор Сюс
Учените правят велики открития само защото, изграждат хипотези и правят експерименти. Преживяват неуспех след неуспех, но те не отстъпват, докато не постигнат тези резултати, които са им нужни.
Едуин Ланд
Най-ценните открития са намерили своя произход в най-тривиалните инциденти.
Плиний Стари
Атомната енергия е страхотно откритие, но японците не я харесаха в Хирошима.
Павел Санаев
Истината за еволюцията, както и за много други научни открития е невероятно увлекателна, потресаваща и прекрасна; да умреш, така и не разбирайки нищо за нея, представлява за мен истинска трагедия!
Ричард Докинс
Откритията които променят света, могат да изменят човека.
Рут Рендъл
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща