Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Досег"
За четвърти път гледам този филм и трябва да ви кажа, че днес актьорите играха както никога досега.
Фаина Раневска
Хората са склонни да грешат силата на чувството си за силата на спора си. Разпаленият ум възмущава студения досег и безмилостния контрол на логиката.
Уилям Гладстон
Никой досега не се е гътнал от това, че е спал на неоправено легло. А познавам майки, които повторно оправят леглата след своите деца само защото има чупка на кувертюрата или одеалото стои на криво. Това е истинска болест.
Ерма Бомбек
Жената е опияняващ продукт, когото обаче и досега не са се сетили да го обложат с акцизна ставка.
Антон Чехов
Научаването да виждаме структурите, в които работим, започва процес на освобождаване от невижданите досега сили и в крайна сметка овладяване на способността да работим с тях и да ги променяме.
Питър Сендж
Наистина; мирната литература е почти изключително четена, макар и с добър ефект, от пацифисти, докато това, което е необходимо, е омагьосването на онези, които досега не са спечелени за каузата.
Фредрик Байер
Това, което днес се нарича музика, твърде често е само маскировка за монолога на властта. Въпреки това и това е върховната ирония на всичко това, никога досега музикантите не са се опитвали толкова много да общуват с публиката си и никога досега тази комуникация не е била толкова измамна. Музиката сега изглежда едва ли е повече от някак тромаво извинение за самоувеличаването на музикантите и растежа на нов индустриален сектор.
Жак Атали
Дисциплината, въпреки това, е взискателна: всичко, което може да се наблюдава, трябва да се наблюдава, дори и да си спомняме само като скучния фон, от който интригуващите частици изскачат като Венера във вечерното небе. Целта винаги е намирането на нещо ново, надявам се невъобразимо и, още по-добре, невъобразимо досега.
Карл Бари Шарплес
Фотографията обръща целта на пътуването, което досега е трябвало да се срещне със странно и непознатото.
Маршал Маклуън
Днес ви обещавам, че като президент в първия си бюджет ще въведа най-голямото увеличение на специалното образование досега.
Ал Гор
Много съм щастлива, че имам много сплотена общност от приятели и подкрепящо семейство и досега никой не е продал и една история за мен.
Сиена Милър
Подозирам, че никога досега толкова много хора не са били толкова богати за толкова малка цел.
Марк Кингуел
Правенето на това, което никога досега не е правено, е интелектуално съблазнително, независимо дали го смятаме за практично.
Нийл Деграс Тайсън
Сестра ми и брат ми, за които не съм говорил досега, бяха значително по-стари от мен; изглеждаше почти така, сякаш принадлежим на различни поколения.
Пиер Лоти
Историческото развитие на работата на антрополозите изглежда очертава ясно област от знания, която досега не е била третирана от никоя друга наука.
Франц Боас
Последната Хагска конференция междувременно изрази становището си, че трябва да бъде създаден орган, който да може да се подготви за работата по-ефективно, отколкото досега се оказа възможно.
Фредрик Байер
Четенето може да ви отведе на места, на които никога досега не сте били.
Доктор Сюс
Внушението, или по-скоро автовнушението, е доста нова тема, но в същото време е стара като света. Това е ново в смисъл, че досега е било погрешно изучавано и в резултат на това погрешно разбирано; тя е стара, защото датира от появата на човека на земята. Всъщност автосугестията е инструмент, който притежаваме при раждането си и в този инструмент, или по-скоро в тази сила, се крие удивителна и неизчислима сила.
Емил Куе
Човек не може да застави себе си да се отбие от пътя, по който досега неизменно е преуспявал.
Николо Макиавели
Нека Бог да те има и Бог да те обича - и не се изненадвайте, ако сърцето ви започне да чува музика, която никога не сте чували, а краката ви се научат да танцуват както никога досега.
Макс Лукадо
Никога досега хората не са били толкова амбициозни, не са мислили, че могат да бъдат много повече от родителите си.
Тиодор Зелдин
През февруари тази година се върнах в Китай, за да проуча следващата си книга. Властите знаят за моите романи, публикувани на запад, включително последният, Пекинска кома, за студент, застрелян на площад Тянанмън, но досега ми позволиха да се върна.
Ма Дзиен
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща