Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Философ" - страница 5
Човек не може да се разглежда като философ, ако през живота си никога не е бил опитал.
Томас Де Куинси
Няма нищо толкова абсурдно, което някои философи да не са поддържали.
Томас Рийд
Най-важният урок, който можем да извлечем от това, разбира се, е, че е най-добре, ако изобщо е възможно, да не се обвързвате романтично с философи.
Уил Бъкингам
Аз не съм философ, в крайна сметна, може да съм неук, но аз не съм глупав.
Франческо Тоти
Като цяло философите на науката са съгласни, че важни приноси, които имат революционно въздействие върху науката, често са методологически неадекватни, разкриват много аномалии и може наистина да са фактически погрешни.
Ханс Айзенк
Когато разбиеш сърцето на философа, трябва да приложиш голяма сила и хитра стратегия, но когато делото е завършено, сърцето лежи в голяма каменна руина в краката ти. Ако успеете да го разбиете, работата е свършена веднъж завинаги. Няма да се ремонтира.
Чарлз Бакстър
По самата природа на своя ангажимент ученият създава все повече и повече въпроси, никога по-малко. Всъщност мярката на нашата интелектуална зрялост, предполага един философ, е способността ни да се чувстваме все по-малко удовлетворени от отговорите си на по-добри проблеми.
Гордън Олпорт
Когато бях на 16 започнах да водя дневник, в който записвах разногласията си с известните философи. Не настоявах, че те грешат, че аз съм прав и трябва да надделея. Просто се съгласявах и несъгласявах с тях. Мислех, че има голяма степен на вероятност аз да съм прав, а някои други мислители грешат. Но не бях позитивен за това.
Албърт Елис
В работата с топ лидери и мислещи философи от нашето време ще ви кажа, че сред техните тайни на успеха е редовната практика да признават и оценяват това, което имат. Той може да предложи оракул в бъдещето, защото не само ви казва къде се намирате, но също така помага да се изясни къде искате да отидете в живота.
Джак Канфийлд
Досега науката не е могла да ни каже колко самосъзнателни са кучетата, още по-малко дали имат нещо като нашите съзнателни мисли. Това не е изненадващо, тъй като нито учените, нито философите могат да се съгласят относно това от какво се състои съзнанието на хората, камо ли на това на животните.
Джон Брадшоу
Желанието да се провери е най-големият източник на грешка за цялото човечество, както веднъж ми каза един философ.
Джон Мадокс Робъртс
Философ, който иска да обоснове своето мнение за безкрайно усъвършенстване, е длъжен да покаже, какви образи на посвещение на народите и усъвършенстване на законите могат да предизвикат в човек новите способности.
Джоузеф Пристли
В очите на майсторите на античната философия истинският философ не е този, който не е съгласен с теориите, коментира автори, измисля концепции или пише книги, а този, който живее според мъдростта, преподавана от древната философия.
Доминик Венер
Основната цел на философа е да се примири с всякакви неприятности, балансирайки го с едно или друго благо; ако това благо не е там, философът трябва да го измисли.
Едуард Булвер-Литън
Философ - глупак, мъчещ себе си с надеждата, че за него ще се говори след смърта му.
Жан льо Рон д'Аламбер
Философът създава, той не отразява.
Жил Дельоз
Аз съм философът на компанията и камъкът в обувката. Аз съм този, който казва, че трябва да се постараем повече, да подобрим качеството на нашите продукти, да станем част от политическия процес, да помогнем за избора на хора, които са добри за околната среда.
Ивон Шуинар
Някъде в полетата край Варшава се натъкна на истински философ. Адолф - така се казваше кучето - се оказа истински интелектуалец.
Иля Бояшов
Трудно е да се опише с думи. Горилите не се оплакват. Ние сме мечтатели, поети, философи, взимащи дрямка.
Катрин Апългейт
Мисля, че от хиляди години хората правят наблюдението, че съществуват определени видове крайно депресивни състояния, които изглежда са по-склонни да произведат философи, хора в изкуството, необичайно блестящи учени.
Кей Редфийлд Джеймисън
Благосъстоянието на един философ зависи от доброто му име, затова предпочитам да не се замесвам в нищо.
Лион Спраг де Камп
Малко хора си позволяват да използват своя ум властно, безстрашно и дръзват да го приложат към всичко в цялата му сила. Дошло е време, когато умът трябва да се приложи именно така към всички въпроси на морала, на политиката и на обществото; към кралете, министрите, големците, философите; към принципите в науката, в живописта и пр. - в противен случай ще си останем затънали в посредственост.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
Следваща