Цитати на тема "Царство" - страница 5
Науката и магията винаги са близо, г-н Ларсон, едната преследва другата. Миналогодишното зло вече е свойство на физиката. Небесата, които някога са били царството на боговете, се разкриват като планети и звезди, движещи се по точни математически орбити. И все пак хората извършват подвизи, които не могат да бъдат обяснени: лекуват се от смъртоносна зараза, вдигат паднали дървета от своите другари в битка, виждат видения, които предвещават бъдещето, умират и възкръсват. Разумно е да поддържаме отворен ум и за двете.
Карън Енгелман
Mолитвата не е дълъг списък с молби към Бога. Не се моля само когато искам нещо или когато се страхувам от нещо. Преди всичко се моля да имам връзка с Бог. Говоря с Него и Той говори с мен, гледам Го и Той ме гледа, и когато тази връзка напредва, дори не трябва да говоря с Него, стига да сме заедно в едно и също място в тишина. Какво да кажеш, когато любовта казва всичко. Когато чувстваш, не говориш, когато обичаш не е нужно да обясняваш, другият знае, усеща това, което чувстваш към него. Всъщност, когато те обича толкова много, той знае какво искаш преди да го кажеш. Ето защо Свети Исаак казва - в Царството Божие езикът, на който ще говорим, ще бъде мълчанието. Ще говорим с любов, затова няма да имаме нужда от думи. Всичко ще бъде присъствие, усещане за дълбоко удовлетворение.
Хaрaлaмпус Пaпaдопулос
Колко крехък е животът! Колко ценни са минутите, които ни доставят радостта от общуването! Колко е важно да общуваме, докато сме живи! В края на краищата и животът в Царството Божие също ще бъде живот в общение с Бога и Неговите светии.
Нима не виждаме често около нас, че смъртта събира повече хора, отколкото радостните поводи? Многобройните роднини по-скоро ще се съберат за смърт или помен, отколкото за рожден ден. Докато човек е жив, изглежда че има още много време напред. Ще имаме време и да се срещнем, и да поговорим и така нататък... Но идва момент, когато вече нищо няма да успееш. Нищо няма да можеш да добавиш.
Намирайте време за общуване. Казвайте си добри думи. Нека вашето семейство и приятели знаят, че са ви скъпи, че ги обичате.
Андрей Дудченко