Цитати на тема "Царство" - страница 4
Какво мисля, че се случва, когато умрем? Мисля, че навлизаме в друго състояние на съществуване или друго състояние на съзнанието, което е толкова необикновено различно от реалността, която имаме тук във физическия свят, че езикът, който имаме, все още не е адекватен да опише това друго състояние на съществуване или съзнание. Въз основа на това, което съм чувал от хиляди хора, ние навлизаме в царство на радост, светлина, мир и любов, в което откриваме, че процесът на познание не спира, когато умрем. Вместо това процесът на учене и развитие продължава вечно.
Реймънд Мууди
Не беше така едно нещо да се превръща в друго, дете в жена. Останал си човекът, който си бил преди нещата да ти се случат. Човекът, който беше, когато си мислеше, че една малка струна може да определи хода на една година. Вие също станахте човекът, на когото се случиха определени неща. Който премина в царството, където вече не поставяхте под въпрос идеята да бъдете хванати в капан в една форма. Приехте тази форма, тази идентичност, надявахте се на признание от другите, надявахте се някой да я обича и вие.
Рейчъл Къшнър
Тогава животът винаги ще съдържа неизбежен излишък, марж на безвъзмездното, царство, в което винаги има повече, отколкото ни трябва: повече неща, повече впечатления, повече спомени, повече навици, повече думи, повече щастие, повече нещастие.
Джеймс Уудс