Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Царство" - страница 2
Този, който е превърнал борбата за пари в основна цел на своя живот и е оставил на страна всички други цели, едва ли ще може да влезе в Царството небесно.
Джими Картър
Тук, в нашият земен живот, царства производството.
Елиас Канети
Когато го попитали: "Как мисли, че според теб представлява подземното царство?" - Демонакт отговорил: "Изчакай малко, и аз ще ти пиша от там".
Демонакт
Дърветата и растенията показват уважение един към друг с начина, по който живеят в хармония. Това важи и за животинското царство.
Масару Емото
Никога не си успял да я пречупиш. Тя е камъкът на това царство.
Мелина Маркета
Както знаете, макробиотиката е помогнала на хиляди болни хора; но това е детска градина. Целта на макробиотиката е да станем свободни да променим целия този свят в това, което искаме – нещастие към щастие, болест към здраве, война към мир, нещастие към любов. Когато постигнете тази свобода, вие ставате деца на Царството Небесно.
Мичио Куши
Твърде много хора, особено в евангелизма, смятат, че индивидът е всичко, което има значение, и че корпоративното измерение е разсейване или отклонение. Разбира се, християнството е дълбоко лично за всеки християнин; никой не се губи в Божието царство. Но не можете да играете това срещу корпоративното измерение.
Н. Т. Райт
Отнема твърде много въображение, за да видим мъките на хората, които приемаме за щастливи. Истинските им битки се провеждат, подобно на звездите, в някакво царство на светлината, неусетно за човешкото око. Подвиг на ума е да отгатнеш чуждото сърце.
Андрю Шон Гриър
Дърветата от незапомнени времена са били тясно свързани с магията. Тези яки членове на растителното царство могат да стоят до хиляда години и да се издигат далеч над главите на нашите смъртни. Като такива те са символи и пазители на неограничена сила, дълголетие и безвремие. Една недокосната гора, осеяна с дървета от всякаква възраст, големина и вид, е нещо повече от мистериозно, магическо място – тя е един от енергийните резервоари на природата. В неговите граници стоят древни и нови стражи, пазители на универсалната сила, която се е проявила на Земята...
Скот Кънингам
Работя в много труден район на Великобритания. Там, където живея и работя, няма много надежда от социологическа гледна точка, има всякакви условия на бедност и лишения и така нататък, аз наистина вярвам, че посланието за Божието царство е за места като това.
Н. Т. Райт
Щастие е, че съм писател, защото това ми помогна да разбера свойствата на думите. Те са това, което направи живота сложен. В битката за статус в животинското царство силата и агресивността са били изключително важни. Но сред хората, след като придобиха реч, всичко това се промени.
Том Улф
Вярата не е просто личен въпрос или нещо, което практикуваме веднъж седмично в църквата. По-скоро трябва да има заразителен ефект върху света като цяло. Исус използва тези изображения, за да илюстрира своето царство: пръскане с мая, което кара целия хляб да бухне, щипка сол, запазваща парче месо, най-малкото семе в градината, което расте в голямо дърво, в което птиците от небесата гнездят.
Филип Янси
Вероятно ще трябва да платим цена, за да посветим живота си на изграждането на Божието царство. Исус го направи.
Бил Хайбълс
И така, кой е Исус? За мен той е централният герой в най-великата история, разказвана някога. Това е история за постепенно осъзнаващото се царство, което се намира вътре в нас.
Джей Парини
Когато сте дълбоко миролюбиви и уверени, че заради Христос Бог ще ви отведе безопасно във своето вечно царство и ще бъде вечно удовлетворяващото съкровище на вашия живот, тогава вие сте свободни да видите истината и да обичате истината говорете истината, независимо от всичко, и радостно разпространявайте страст към истината, чието име е Исус.
Джон Пайпър
Обичам да живея в домовете на други хора. Харесва ми да бъда гост. Аз съм евтин гост. Когато човек живее в дома на друг, той може да влезе в психическото царство на този човек.
Йежи Кошински
Живеем в свят на енергия. Важна задача в този момент е да се научите да усещате или виждате енергията на всички и всичко - хора, растения, животни. Това става все по-важно, когато се приближаваме до Света на Петото Слънце, тъй като той е свързан с елемента етер - царството, където енергията живее и тъче. Отидете до свещените места на Земята, за да се молите за мир и уважавайте Земята, която ни дава нашата храна, дрехи и подслон. Трябва да активираме отново енергията на тези свещени места. Това е нашата работа.
Карлос Бариос
Винаги съм чувствал, че актьорството е бягство – сякаш имаш секретен ключ до всички врати и разрешение да се влезеш и да се накиснеш във всяко едно царство. Наслаждавам се на този свободен пропуск.
Едуард Нортън
Царството небесно е военна автокрация и там няма обществено мнение.
Анатол Франс
Животът на велик човек не е весел танц, а битка и поход, борба с владетелите и цели царства.
Томас Карлайл
Тъмнината никога не трае вечно. Даже там, в царството на Тъмнината, има звезди...
Урсула Ле Гуин
Общоприето е, че културните ценности (хуманизация) и съществуващите институции и политики на обществото рядко, ако изобщо са в хармония. Това мнение е намерило израз в разграничението между култура и цивилизация, според което "културата" се отнася до някакво по-високо измерение на човешката автономия и реализация, докато "цивилизацията" обозначава царството на необходимостта, на социално необходимата работа и поведение, където човекът е не всъщност себе си и в собствената си стихия, а е подчинен на хетерономия, на външни условия и нужди.
Херберт Маркузе
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща