Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Срам" - страница 4
Границите излизат дълбоко отвътре. Те са свързани с освобождаването на вината и срама и с промяната на нашите вярвания за това, което заслужаваме. Тъй като нашето мислене за това става по-ясно, така и нашите граници. Границите също са свързани с по-високо време от нашето. Ще поставим лимит, когато сме готови, а не миг преди това. Така ще направят и другите. Има нещо вълшебно в достигането на тази точка на готовност за поставяне на лимит. Знаем, че имаме предвид това, което казваме; други също ни приемат сериозно. Нещата се променят не защото контролираме другите, а защото сме се променили.
Мелъди Бийти
Момичетата се раждат с по-голяма чувствителност към изолация и страх; момчетата се раждат с повече чувствителност към възбуда и срам.
Патриша Лав
Всеки е роден да умре веднъж, честта и срамът живеят вечно!
Петър Петрович Негош
Вместо да се биете заради грешка, прегърнете я просто като неразделна част от процеса на промяна. Накажете се и току-що сте направили втора грешка - защото да се придържате към нереалистичен стандарт... е модел, който може да доведе до поражение. Спирала на срама, която може да ви извади напълно от играта. И играта е свързана с дългосрочната устойчивост пред краткосрочните временни печалби.
Рич Рол
Най-лошото в срама е, че си въобразяваме, че сме единствените, които го изпитват.
Ани Ерно
Надарен съм с огромната памет на срама, по-подробна и неумолима от всяка друга, дар, уникален за срама.
Ани Ерно
Той забрави всичко: магьосника на горния етаж, мисията, собственото си несъвършенство и срама и горчивината, които идват с него.
Синда Уилямс Чайма
Срам за овчаря, който тича и се крие, когато вълците идват да навредят на стадото му.
Скот Мариани
Срамът води до тайни, а тайните водят до лъжи, а лъжите съсипват всичко. Особено приятелствата.
Стефъни Пъркинс
Вина и срам - католическите близнаци...
Фиона Бартън
Но какво е смелост? В един свят, наситен с изображения на бравада на екшън фигури, може погрешно да вярваме, че смелостта е липсата на страх. Вместо това, това е способността да мислим, говорим и действаме въпреки нашия страх и срам.
Хариет Лернер
Вие, които толкова се занимавате със сериозни неща, че чувствате срам да се отдадете дори за няколко кратки мига на веселието и радостта в страната на фантазията; вие, които смятате, че животът не е свързан с невинен смях, който не може да навреди на никого; тези страници не са за вас.
Хауърд Пайл
Знам нещо за срам [...] Как може всички да не го чувстваме? Всички сме малоумни хора, пълзящи из земята, изкоренявайки се за собствена изгода и правейки същите грешки, за които искаме да унижим съседите си. [...] Мисля, че се събуждаме всеки ден с високи намерения и до здрач рутинно не успяваме. Понякога си мисля, че Бог е създал тъмнината само за да не се налага да ни гледа през цялото време.
Хелън Саймънсън
Големият враг на чуждоезиковото обучение е чувство на срам, неспособност или нежелание да станем отново като дете и да покажем недееспособността си.
Хърбърт Саймън
Тръгнахме заедно много бавно към къщата, опитвайки се да разберем нейната грозота, разруха и срам.
Шърли Джаксън
Казват ми, че губя своята кариера. А аз просто не искам да губя половин година от живота си за това, което съвършено не ме вдъхновява, но при това изкарва пари! Но това, която аз не мога да гледам без срам!
Бари Левинсън
Когато бях момче, ако момиче забременее, срамът беше поставен върху нея и момчето можеше да се измъкне.
Бил Козби
Какъв срам да се страхуваш толкова от провал, че да спреш да живееш. Съпругата ми има страхотен един ред за провала: "Никога не се смятайте за провал - винаги можете да послужите като лош пример". Тя е права. Неуспехът може да бъде по-добър учител от успеха.
Бърни С. Сийгъл
Лесно е да отдадете живота си за Отечеството, защото смъртта е болка, която продължава за миг. Много по-трудно и по-скъпо е да отдадете честта си за Сърбия, защото срамът причинява болка дори в гроба.
Вук Драшкович
Наистина не бях добър ученик и всеки ден изпитвах този срам. Това е една от причините да започна да пуша като комин и да пия ежедневно.
Гари Щейнгарт
Не трябва да е срам да признаеш грешка; в края на краищата, ние наистина само признаваме, че сега сме по-мъдри, отколкото някога сме били.
Грег Маккюън
Срам ме е за това, че си купих диплома за средно образование.
Джанлуиджи Буфон
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща