Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Срам" - страница 2
В семейството ни имаше голямо напрежение, защото баща ми не искаше да има нищо общо с мен. Той беше щастлив да види брат ми и сестра ми, но не и мен. Не знам защо. Може би беше срам. Не знам. Но той никога не е искал да има нещо общо с мен. Това отхвърляне беше ужасно болезнено и продължи с години.
Карол Вордерман
Срам - това е страха на честността пред позора.
Еразъм Ротердамски
В своята история Европа е извършила толкова много кланета и ужаси, че трябва да сведе глава в срам.
Дезмънд Туту
Срам ме е да си призная, но аз чета само спортни страници.
Джак Никълсън
Готов съм да умра. Ако човек разбере, че той може да умре било днес, било утре, той започва да цени всеки миг. И се грижи за всеки миг от своят живота, така че, ако умре утре, няма да го е срам за последните му дела.
Джет Ли
Докато самите жени не отхвърлят стигмата и не отказват да изпитват срам за начина, по който другите се отнасят с тях, те нямат надежда да постигнат пълен човешки ръст.
Джърмейн Гриър
Което не е забранено от закона, срамът забранява да го направиш.
Сенека
Страданието... не е просто много болка, а болка, усилена от отчетливо човешки емоции като съжаление, самосъжаление, срам, унижение и страх.
Майкъл Полан
Мълчанието не е само тайна, Ваше Величество. Това е мъка и е срам.
Мелина Маркета
Ходите на конференции, а вашите колеги африкански интелектуалци - и дори държавни глави - всички казват: Нигерия е голямо разочарование. Срамът е на африканския континент.
Уоле Шоинка
Нещото, което ни подтиква към гордост или срам, не е просто механичното отражение на самите нас, а въображаемият ефект от това отражение върху съзнанието на другия.
Чарлз Кули
Вярвам, че майките трябва да казват истината, дори - не, особено - когато истината е трудна. Винаги е по-лесно и в краткосрочен план може дори да се почувствате правилно, да се преструвате, че всичко е наред, и да насърчавате децата си да правят същото. Но прикриването води до срам и от всички болки срамът е най-болезнен.
Айлет Уолдман
Ако само срамът беше надежден двигател за промяна на поведението. Всичко, което трябва да се прави, е да се чувствам зле, което ме вдъхновява да отворя чанта пуканки със сирене, което след това ме кара да се чувствам гадно от теглото си.
Айлет Уолдман
Той можеше да ме счита само за живия труп на евентуално самоубийство, човек, мъртъв от срам, идиотски призрак.
Дадзай Осаму
Има такива грешки за които даже и пред теб те е срам.
Деми Ловато
Сред проблемите със срама беше, че той всъщност не ви направи по-ниски, по-тихи или по-малко видими. Просто се чувствахте така.
Дж. Р. Уорд
Ако имате нужда от повече от 10 патрона за лов, а някои твърдят, че ловуват с толкова много патрона, не трябва да ловувате. Ако не можете да хванете елена с 3 изстрела, не трябва да ловувате. Вие сте срам.
Джо Байдън
Здравият срам е емоция, която ни учи за нашите граници. Както всички емоции, срамът ни подтиква да задоволим основните си нужди.
Джон Брадшоу
Срамът ни учи да мислим, а страхът отучва...
Евгений Евтушенко
Срам ме е да бъда принуден да го призная - брат ми все още не е разбрал същността на Третото измерение и откровено признава недоверието си в съществуването на Сфера.
Едуин А. Абът
Аз съм пораснала жена. Мога да измисля много неща, които съм направила и казала или не казала или не съм направила, които остават при мен като източници на срам.
Ейми Блум
Срамът може да убие въображението. Трудно е да продължиш да пишеш пред културната насмешка.
Елоиза Джеймс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща