Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мнозинство"
Кажете на хората, че има невидим човек на небето, който е създал вселената и мнозинството ще повярват. Кажете им, че боята не е изсъхнала, и те ще пипнат с пръст, за да се убедят в това.
Джордж Карлин
Гласът на мнозинството не е доказателство за справедливост.
Фридрих Шилер
Един смел човек прави мнозинство.
Андрю Джаксън
Мнозинството хора могат да говорят добри неща, но твърде малко умеят да слушат, защото за това трябва сила на ума.
Рабиндранат Тагор
Мерилото за справедливостта не може да бъдат мнозинството гласове.
Фридрих Шилер
Мнозинството има за себе си властта, но не правото; малцинството винаги има за себе си правото.
Хенрик Ибсен
Като мнозинството глухи, аз не обичам особено слепите.
Луис Бунюел
Задачата на живота не е да бъдеш на страната на мнозинството, а да живееш в съответствие с вътрешния закон, който признаваш.
Марк Аврелий
Жените в мнозинството си считат мъжете за негодяи и мерзавци, докато не им намерят подходящ заместител.
Елизабет Тейлър
Граници? Никога не съм ги виждал, но съм чувал, че съществуват в умовете на мнозинството хора.
Тур Хейердал
Огромното мнозинство от човешките биографии са сив транзит между вътрешния спазъм и забравата.
Джордж Стайнър
Да умреш означава да се присъединиш към мнозинството.
Петроний
Мнозинството хора са достатъчно възпитани, за да не говорят с пълна уста, но тях не ги смущава да го правят с празна глава.
Орсън Уелс
В икономическите въпроси мнозинството не винаги е право.
Джон Кенет Гълбрайт
Военната митология трябва да се преструва, че истинските мъже са в мнозинството; на страхливците никога не може да бъде позволено да усещат, че може да са нормалните и героите са луди.
Джърмейн Гриър
По-рано много ме вълнуваше мнението на останалите за това, как прекарвам живота си. Но наскоро разбрах, че мнозинството хора са твърде заети със своите животи, за да отделят на някой друг дори най-оскъдна мисъл.
Дъглас Копланд
Партизанската война се използва от страната, която е подкрепена от мнозинството, но притежава много по-малък брой оръжия за използване в защита срещу потисничество.
Ернесто Че Гевара
Мнозинството от нас живеят в свят, който вече не съществува.
Мейсън Кули
Най-ценният актив е времето. Мнозинството от хората не могат правилно да го използват. Те упорито се трудят, правейки богатите още по-богати, но не влагат усилия, за да направят себе си богати.
Робърт Кийосаки
Не е необходимо мнозинство, за да надделее..., а по-скоро разярено, неуморно малцинство, желаещо да наглася огъня на свободата в съзнанието на хората.
Самюел Адамс
В тази демонстрация естеството на разрушенията на цивилизациите може да бъде обобщено в три точки: провал на творческата сила в малцинството, отговор на оттеглянето на мимезис от страна на мнозинството и последваща загуба на социално единство в обществото като цяло.
Арнолд Джозеф Тойнби
Демокрацията е начин, с помощта на който добре организираното малцинство да управлява неорганизираното мнозинство.
Василий Розанов
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща