Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Библия" - страница 3
Познавам деветдесет и пет от великите хора в света по мое време и от тези осемдесет и седем бяха последователи на Библията.
Уилям Гладстон
Някои хора са в състояние да използват Библията като средство за противопоставяне на несправедливостта, докато други са в състояние да намерят оправдание.
Дезмънд Туту
Единственото разделение, което Библията знае, е между вярващите от една страна и невярващите от друга. Всеки друг вид раздяла, разделяне, разединение е на дявола. Това е зло и от греха.
Дезмънд Туту
Искам целия Христос за моя Спасител, цялата Библия за моята книга, цялата Църква за моето общение и целият свят за моята мисия.
Джон Уесли
Не, ако има някакви грешки в Библията, може да има хиляда. Ако има една лъжа в тази книга, тя не идва от Бога на истината.
Джон Уесли
Вярвам, че вярваш повече в Библията от мен. Аз не съм и ти си много по-щастлив от мен.
Карл Фридрих Гаус
Определени неща са пълно суеверие и изобщо нямат валидност в Библията. Да. Те са просто антитеза на всичко, което е правилно интелектуално.
Лени Брус
Ако не се нуждаеш от други книги освен от Библията, то ти си надминал и Павел, защото той четеше и други книги.
Джон Уесли
Библията е съставена по такъв начин, че когато начинаещите узреят, нейното значение расте заедно с тях.
Августин
Щатът Мичиган да отиде при Тръмп беше невероятно нещо. Разбира се, фалшивите медии бяха шокирани; те никога не са смятали, че жителите на бялата работническа класа на Мичиган може да не харесват да бъдат наричани зли расисти, вкопчени в оръжията и Библиите.
Майло Янопулос
Никоя от двете воюващи страни не очакваше този мащаб и тази продължителност, до които войната вече стигна. Никой не допускаше, че причината за конфликта може да изчезне, преди да изчезне самият конфликт, или дори още по-рано. Всяка страна се стремеше към лесна победа и към резултат, който да не е толкова фундаментален и зашеметяващ. И двете страни четяха една и съща Библия и се молеха на един същ Господ, и всяка търсеше Неговата помощ срещу другата страна. Нямаше как молитвите и на двете групи да получат отговор; на нито една от тях не бе отговорено изцяло.
Ейбрахам Линкълн
Макар че Библията учи, че безсмъртието на душата зависи от доброто, тя не прави разлика по отношение на духа.
Макс Хайндел
Всеки път, когато поставите щастието пред правдата, ще бъдете обречени на нещастие. Това е великото послание на Библията от началото до края. Само те са истински щастливи, които се стремят да бъдат праведни.
Мартин Лойд-Джоунс
На първо място, евангелистът е този, който е изцяло подчинен на Библията. Това важи за всеки евангелист. Той е човек от една книга; той започва с него; той му се подчинява; това е неговият авторитет.
Мартин Лойд-Джоунс
Какво има за губене във вярата? Ако греша и смъртта е краят, тогава какво загубих? Нищо. Ако Библията е вярна и аз не вярвам, когато умра, отивам в ада. Ти си математикът, кажи ми - не е ли залог, който си заслужава?
Махтоб Махмуди
Съгласно анкети, 80% от руснаците не разбират нищо от православието, не са чели Библията и други религиозни текстове, но се считат за православни.
Михаил Зигар
В християнството е много ясно, че богът, на когото се покланяме, е равен на любовта. Библията казва: "Бог е любов". Богът, на когото се покланяме, беше принесен в жертва, разпнат на кръста, измъчван, оплюван и все още прощаваше. Това е най-добрият ни пример.
Мосаб Хасан Юсуф
Единственото сигурно правило е да помним, че Библията наистина е Божи дар за църквата, за да подготвим тази църква за нейната работа в света и че сериозното й изучаване може и трябва да стане едно от местата, където и средствата за при което небето и земята се преплитат и Божиите бъдещи цели пристигат в настоящето.
Н. Т. Райт
Божествеността на Христос е ключовата доктрина на писанията. Отхвърлете го и Библията се превръща в смесица от думи без никаква обединяваща тема. Приемете го и Библията ще стане разбираемо и подредено откровение на Бог в лицето на Исус Христос.
Осуалд Сандърс
Древните Пршемисли изградиха империя, която трябваше да свърже Балтийско и Адриатическо море в цяла Европа, а днес ние сме единствените освен швейцарците, които нямат достъп до морето. Библията е преведена на чешки преди френски, немски или английски, но това, което четем там, доведе до такова разцепление в християнството, че все още разкъсва Европа на парчета...
Петър Станчик
От моят опит, честните хора не трябва да полагат ръка на Библията, за да кажат истината, а при нечестните хора няма никаква разлика.
Пол Ливайн
Библията е Божият закон-слово, което трябва да управлява всяка сфера на живота и мисълта.
Раусас Дж. Ръшдуни
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща