Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съдържание"
При книгите също има врагове, както и при хората: огън, старост, животни, времето и тяхното собствено съдържание.
Пол Валери
Обществата винаги са се оформяли повече от естеството на медиите, чрез които хората общуват, отколкото от съдържанието на комуникацията.
Маршал Маклуън
Времето е разтегливо. То зависи от това, с какъв род съдържание ще го запълните.
Самуил Маршак
Най-опасното нещо е капка истина с голямо съдържание на лъжи.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Най-милостивото нещо на света... е неспособността на човешкия ум да съвместява цялото си съдържание.
Х. Ф. Лъвкрафт
Колкото по съвършена е техниката на предаване на информация, толкова по-обикновено, пошло и сиво става съдържанието й.
Артър Кларк
Живеем в свят, в който погребението е по-важно от мъртвите, сватбата повече от любовта и физическото, а не интелекта. Живеем в контейнерната култура, която презира съдържанието.
Едуардо Галеано
Мисли без съдържание са празни, съзерцания без понятия са слепи.
Имануел Кант
Да го похваля би означавало да се похваля. Защото цялото съдържание на творбата... съвпада почти точно с моите собствени медитации, които занимаваха ума ми през последните тридесет или тридесет и пет години.
Карл Фридрих Гаус
Историята на научната фантастика е история, изградена около човешки същества, с човешки проблем и човешко решение, което изобщо не би се случило без научното й съдържание.
Теодор Стърджън
Идеи, стремежи и цели, които по своето съдържание надхвърлят установената вселена на дискурс и действие, са или отблъснати, или сведени до термините на тази вселена.
Херберт Маркузе
Откраднато е силна дума. Това е защитено с авторски права съдържание, за което не е платно на собственикът. Значи да.
Бил Гейтс
Масата на едно тяло е мярка за неговото енергийно съдържание.
Алберт Айнщайн
Съдържанието не е само цар, той е императорът на всички електронни неща.
Рупърт Мърдок
Шахматът е по формата си игра, по съдържанието си - изкуство, а по трудноста на овладяване на играта - наука.
Тигран Петросян
Поради влиянието на киното повечето репортажи или истории за насилие са толкова изобразителни, че им липсва съдържание или смисъл. Камерата ги довежда до очите ни, но не ги урежда в съзнанието ни, нито във времето.
В. С. Притчет
Във всеки един туит има цяла вселена и всичко наистина зависи от съдържанието, доколкото ще се разпространи.
Джак Дорси
Съдържанието е пречка за упражняването на властта.
Джон Ралстън Сол
За любовта е нужно разумно съдържание, като маслото за поддръжка на огъня.
Висарион Белински
Разговорът е цар. Съдържанието е просто нещо, за което да се говори.
Кори Доктороу
По правило човек никога не трябва да поставя формата пред съдържанието.
Мануел Пуиг
Бих поискал тялото ми след смъртта ми да бъде погребано, а не кремирано, така че съдържащото се в него енергийно съдържание да се върне на земята, така че флората и фауната да могат да ядат върху него, точно както аз вечерях върху флората и фауната през живота си.
Нийл Деграс Тайсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща