Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кон" - страница 6
Какъв прекрасен кон губят, заради липсата на умения и смелост да се справят с него. ... Аз ще се справя с този кон по-добре от всички останали.
Александър Македонски
Има затвори, където те държат в килията с години и не виждаш нито дървета, нито коне, нито едно човешко лице. Казват, че това подобрявало цвета на лицето.
Маргарет Атууд
"Като коне с капаци да я лапаме!" - По отношение на книгата Библия.
Юлиан Вучков
Мисълта е като необуздан кон – не я ли държиш здраво за юздите. ще те хвърли в най-близката яма.
Веселин Георгиев
Няма такъв кон, който може да избяга от самия себе си.
Максим Горки
Колегите ми се смеят: "Като троянски кон си. Влезеш ли, не можем да те спрем.".
Калуди Калудов
Буцефал – един от четирите коня, влезли в историята. Сред тях са Троянският кон, известен със своята коварност; Росинант, познат ни със слабото си здраве; конят на Калигула, притежаващ най-вероятно и едното, и другото, но успял да заеме своето място в сената. Буцефал никога не е влизал в сената. Той е бил прост войнишки кон и въпреки това е успял да прослави и себе си, и своя стопанин Александър.
Феликс Кривин
Идея: кон, впрегнат пред каруцата. Идеология: каруца, впрегната пред коня.
Жарко Петан
Аз съм като боен кон. Предвкусвам успеха. Знам кои моменти са много смешни, къде ще получа аплауз. Това не е от рутината. Хвърлям много емоция на сцената, играя на сто градуса. И е нормално да вярвам, че след като давам толкова много, ще получа удовлетворение. Може би вярата, че ще се представя добре, е моята "магия" за успех.
Латинка Петрова
От най-дивите жребчета излизат най-добрите коне, само да бъдат възпитани и обяздени както трябва.
Плутарх
Оди кат' кьорав кон у гробища!
Красимир Радков
Възползвай се от удобния случай и също се изкъпи, че по миризмата мога да позная не само породата и възрастта, но и цвета на коня ти.
Анджей Сапковски
Ние, моряците работим като коне за парите си и ги харчим като магарета.
Тобаяс Смолет
Полицията се оправдава с това, че като конфискуват каруцата, трябва да конфискуват и коня. И тези коне трябва някъде да стоят. Те не са автомобили и не могат да бъдат паркирани някъде, нуждаят се от грижи.
Велизар Стоилов
Уважавам бизнеса. Той е конят пред каруцата, той кара влака. Но ако се слуша бизнесът, няма да останат пасажери във вагоните.
Желязко Христов
Вятър ечи, Балкан стене, сам юнак на коня с тръба зове свойте братя: всички на оружие! Дойде време, ставайте, от сън се събуждайте, доста робство и тиранство, всички на оружие! Който носи мъжко сърце и българско име, да препаше тънка сабя, знаме да развие!
Добри Чинтулов
Шиенето на гоблени е голяма краста. Започнах преди години, когато шиех дрехи. Аз съм направил всичко на всичко 3 гоблена. Два висят вкъщи. Единият е доста голям – стадо коне на брега на реката. Другият е Богородица. А третия го подарих на една църква.
Емил Чолаков
В битката при Року или Лаафет конят на младия Тианж бил убит. Макар и хвърлен далеч встрани, самият той не пострада. Маршал до Сакс го попитал "Малки Тианж, ти май здравата се уплаши?" – "Да, господин маршал – отвърнал той, – страхувах се да не сте ранен."
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
Следваща