Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кон" - страница 3
Ти не можеш да направиш конете "безопасни".
Зара Тиндал
Хенри прецени, че причината, поради която шайените винаги са яздили Апалуза в битка, е, че докато мъжете пристигнаха там, те бяха толкова ядосани на конете, че бяха готови да убият всичко.
Крейг Джонсън
Мисля, че беше много по-добре, когато се качвахме на коня си и яздеше две мили, за да говориш със съседа си.
Лора Шлезинджър
Ако биковете, конете и лъвовете имаха ръце и можеха да рисуват с тях и създават произведения (на изкуството) подобно на хората, то конските изображения биха били богове сходни на конете, биковете също – сходни на биковете и биха направили телата им, както е телестният им образ на тях самите (всеки по своему).
Ксенофан
От най-необузданите жребци стават най-прекрасните коне, трябва само да се отгледат и обяздят.
Плутарх
Намерете коня си. Открийте посоката, в която върви конят. Яздете коня в тази посока.
Питър МакУилямс
Чувствах се подобно на бягащ кон в свят, в който са отменили бягането.
Силвия Плат
Обсебен съм от футбола. В детството си мечтах да стана знаменит футболист, но на една от тренировките си счупих кракът. Ако бях кон, трябваше да ме застрелят...
Антонио Бандерас
Ако конете бяха контролирали инвестиционните решения, нямаше да има автомобилна индустрия.
Уорън Бъфет
Преди бях запален ездач. Понякога усещах какво харесва или предпочита да прави кон.
Хишам Матар
Имах страх от височини, когато бях млад, заедно с много други страхове и фобии, включително страх от кучета, пчели, коне и кръв.
Дейвид Бърнс
Не съм в конкурс. Правя филми. Не съм състезателен кон...
Джордж Лукас
Стига да имаш барут и пушка, кон и куче, тук, в платата, можеш да уловиш диво магаре или газела и на воля да ги изядеш, след което да си дремнеш.
Ма Дзиен
Демокрацията прилича на коня. Стига само да я пришпориш и тя веднага става управляема.
Валентин Домил
Ако не си на коня, ти си под неговите копита.
Веселин Георгиев
Животът е като коня: почувствувала ли, че ездачът е несигурен, - може да го хвърли. Животът е като кучето: забележи ли, че му се боиш, налита да те хапе.
Димитър Подвързачов
Имах впечатлението сякаш тя се пазари като за кон и се учудих, че все още не ми е поискала да и покажа и зъбите си. Но явно, щом плащаш заплата, искаш пълно отдаване.
Маргарет Атууд
Винаги трябва да бъдеш това, което си. Конят и без кавалерист си е винаги кон. Кавалеристът без кон си е просто човек.
Станислав Йежи Лец
Аз ще ви кажа така: в добрият дом има добри коне.
Ана Сюел
Дайте ми двадесет минути да прекарам с кон, и аз ще ви кажа, що за човек е конят му.
Ана Сюел
Този не е просто стар кон. В очите му има благородство, царствено спокойствие в него. Не олицетворява ли той всичко, което мъжете се опитват да бъдат и никога не могат да бъдат? Казвам ти, приятелю, има божественост в коня и особено в такъв кон. Бог го разбра точно в деня, когато ги създаде. И да намеря кон като този в средата на тази мръсна мерзост на войната, за мен е като да намеря пеперуда на купчина тор. Ние не принадлежим към същата вселена като създание като това.
Майкъл Морпурго
Това е, помислих си аз. Това е частта от нас, която прави нашия кратък, невероятен малък живот си струва да живеем: способността да достигнем през собствената си изолация и да намерим сила, комфорт и топлина един за друг. Това правят човешките същества. Това е, за което живеем, начинът, по който конете живеят, за да бягат.
Марта Бек
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща