Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кон" - страница 2
Кочияшът не бие конете така, че да падат, а за да се движат по-бързо.
Шандор Петьофи
Те казват за конете, че "тяхната сила е в устата и в опашката." Това всъщност може да се каже за жените.
Джонатан Суифт
Човек на кон, на колело или пеша ще види повече, ще почувства повече, ще се наслади на повече за една миля, отколкото туристите в моторни превозни средства могат за стотици мили.
Едуард Аби
Човек, незапознат с изкуството на язденето, няма да започне да дава съвети как да се обяздват коне. Но в морала ние не сме така недоверчиви. Тук винаги считаме себе си за знаещи и способни да даваме съвети на всички останали хора.
Клод Адриан Хелвеций
Моите критерии за женска красота са прости. Това е като при покупка на конете: на мен не ми харесва тънка шия и къси крака.
Мики Рурк
Конят на кавалериста трябва да е по-умен от него. Но на коня никога не трябва да му се позволява да разбере това.
Стивън Пресфийлд
Тази мания за лидерство... Не е неутрална; това е американска, тази идея за героичния лидер, който идва на бял кон, за да спаси положението. Мисля, че това убива американските компании.
Хенри Минцбърг
Днес моят крилат кон ще лети, а аз ще ви заведа на Луната; там ще ядем розови листенца.
Шърли Джаксън
Открих, че конят е самият живот, метафора, но също и пример за тайнствеността и непредсказуемостта на живота, за щедростта и красотата на живота, достоен обект на многократно и постоянно променящо се съзерцание.
Джейн Смайли
Гъст дим като стадо черни коне се извисяваше над масивната сграда и беше повяван наоколо от вятъра.
Исмаил Кадаре
Талантът е като породист кон - трябва да се научим да го управляваме, защото ако само дърпаме поводите на всички страни, конят ще се превърне в кранта...
Максим Горки
Няма такова магаре, което съзерцавайки себе си в реката, не гледа на себе си с удоволствие и не намира в себе си чертите на кон.
Гюстав Флобер
Конят е красиво животно, но е може би най-забележително, защото се движи така, сякаш винаги слуша музика.
Марк Хелприн
За да паднеш от коня, трябва да се качиш на него.
Андрей Миронов
- Знаеш ли загадката около камилата? Какво е камила? Това е кон, проектиран от творческия екип.
Том Уейтс
Първият път, когато яздих в галоп кон, аз заплаках - това е сродно на полетът, към това което се стреми човечеството.
Том Хидълстън
Понякога див кон трябва да почувства, че ездачът му е малко по-див.
Франческа Лия Блок
Познавам някои коне и много повече прасета, които вярвам, че таят зли намерения в сърцата си. Ще отида по-далеч и ще кажа, че всички котки са зли, макар и често полезни. Кой не е виждал Сатана в лукавите им лица?
Чарлз Портис
Когато се умориш да се тревожиш и да оплакваш коня си и да се опитваш да не се страхуваш, кажи ми и аз ще го направя за известно време, за да затвориш очи и да спиш спокойно.
Шанън Хейл
Аз обичам коне.
Габриел Юниън
Съществува социология на конете, както и психология. Най-очевидно е в света на конните надбягвания, където се събират много коне, където година след година, десетилетие след десетилетие те правят същото, доста просто нещо - бягат в състезания и се опитват да спечелят.
Джейн Смайли
Научих защо "самотно яздене" е оксиморон: Конникът никога не е сам, винаги усеща другото същество, тайнственото, но и разбираемо живо същество, което е конят.
Джейн Смайли
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща