Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Океан"
Напълно неподходящо е да наричаме тази планета Земя, когато е очевидно, че тя е Океан.
Артър Кларк
Американците преплуват океана, за да се сражават за демокрацията, но не пресичат улицата, за да гласуват.
Бил Вон
Аз съм океан, понеже съм много дълбока. Ако се потопите в мен достатъчно дълбоко, ще откриете потънали съкровища.
Кристина Агилера
Хората пътуват, за да се чудят на височината на планините, на огромните вълни на морето, на дългите корита на реките, на огромния компас на океана, на кръговото движение на звездите; и минават сами без да се чудят.
Августин
Отдавна наричат света бурен океан, но щастлив е този, който плава с компас.
Николай Карамзин
Известното е крайно, неизвестното е безкрайно; интелектуално ние стоим на остров насред един неподражаем океан от необяснимост. Нашата работа във всяко поколение е да възстановим малко повече земя, да добавим нещо към степента и здравината на нашите притежания.
Томас Хъксли
Дръжте ума си светъл и ясен като огромното небе, огромен океан, и най-високият връх, изпразнен от мисли. Винаги дръжте тялото си пълно със светлина и топлина. Напълнете себе си силата на мъдрост и просветление.
Морихей Уешиба
Всяка капка в океана има значение.
Йоко Оно
Да се съди човек по неговата най-слаба черта или постъпка е все едно да се съди за силата на океана по една вълна.
Елвис Пресли
Нашият свят е потопен в огромен океан от енергия и ние летим в безкрайно пространство с непостижима скорост. Всичко наоколо се върти, движи се - всичко е енергия. Пред нас е грандиозната задача да намерим способ за добиване на тази енергия. Тогава, извличайки от този неизчерпаем източник, човечеството ще се придвижва напред с гигантски крачки.
Никола Тесла
Затворени сме в царството на живота, като моряк на малката си лодка, в безкраен океан.
Ана Фройд
Океанът е много стар. Той е по-древен от планините и той пази в себе си паметта и мечтите на безкрайното Време.
Х. Ф. Лъвкрафт
Всички ние плуваме по вълните на океана; разума ни служи като компас, а страстите - вятъра, гонещ нас.
Александър Поуп
Това беше самотен глас насред океана, но се чу на голяма дълбочина и на голямо разстояние.
Габриел Гарсия Маркес
Светът не е солиден континент от факти, пръснати от няколко езера на несигурност, а обширен океан от несигурности, пълен с няколко острова с калибрирани и стабилизирани форми.
Бруно Латур
Според мене аз съм само едно дете, играещо си на плажа, докато огромният океан на истината лежи неоткрит пред мене.
Исак Нютон
Нашият живот е подобен на островите в океана и дърветата в гората, чиито корени се преплитат в подземните дълбочини.
Уилям Джеймс
Моят свят е малък остров от болка, плаващ в океанът от равнодушието.
Зигмунд Фройд
Когато влязохме в океана, гледах тялото му, докато се гмурка във вълните, и това ми даде усещане в стомаха, което не беше болка, а нещо различно.
Никол Краус
Както всяка капка съдържа вкус на океан, така всеки миг съдържа вкус на вечност.
Нисаргадатта Махарадж
Когато космосът се събуди, ако изобщо се случи, тя ще открие, че не е единствената любима на своя създател, а просто малко балонче в безкрайния и бездънен океан на битието.
Олаф Стейпълдън
Да имаш много пари, докато нямаш вътрешен мир, е като да умреш от жажда, докато се къпеш в океана.
Парамаханса Йогананда
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща