Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интелект" - страница 6
Знаем, че има Божията сила по много начини: атомната бомба, способността да създава живот в епруветка, клонирането, изкуственият интелект.
Джеймс Фрей
Вместо безделие, суета или интелект, формиран от храненето на други хора с лъжица, момичетата ми са придобили енергия, индустрия и независимост.
Джералдин Брукс
Колкото повече културата разчита на интелекта, толкова повече забрани са нужни да се наложат на членовете на обществото за нейното поддържане.
Джийн Лидлоф
Бъдете спокойни и спокойни, настройте се с Безкрайния интелект и продължете с правилната мисъл, правилното чувство и правилните действия и ще стигнете до целта си.
Джоузеф Мърфи
И двамата изградихме замък за себе си от собствения си интелект, защитавайки се с ума, потискайки и преобръщайки това, което чувстваше тялото. Потискахме и променихме чувствата един към друг.
Джузепе Джена
За мен това не е информационна ера. Това е век на мрежов интелект, епоха на големи обещания.
Дон Тапскот
Странният вкус на работата с изкуствен интелект е, че хората се опитват да съставят дълги набори от правила в строги формализми, които казват на негъвкавите машини как да бъдат гъвкави.
Дъглас Хофстатър
Винаги съм познавал майка си като агностик, по-малко сигурна от баща си, че вселената не е създадена от някакъв голям интелект. Но тя щеше да се раздразни още повече от баща ми, когато си помисли, че хората призовават Бог да върши работата си вместо тях - например, когато видя автобус със стикер, казващ "Аллах да ни пази".
Елиф Батуман
Всеки човек, превъзхождащ другите по интелект и нравствени качества, освен за своята воля и желания отговаря и за другите.
Жул Верн
Важно е, разбира се, да цените интелекта и дисциплината, но също така е важно да разпознаете силата на ирационалността, ентусиазма и огромната енергия.
Кей Редфийлд Джеймисън
Трябва да разгледаме, индивидуално и колективно, морални и етични проблеми, повдигнати от авангардни изследвания в областта на изкуствения интелект и биотехнологиите, които ще позволят значително удължаване на живота, дизайнерски бебета и извличане на памет.
Клаус Шваб
Появата на културата съвпада с раждането на интелекта.
Клод Леви-Строс
Заслужих целувки. Заслужавах да ме третират като парче месо, но и да ме уважават заради интелекта ми.
Лена Дънам
Само интелектът му беше в такова постоянно състояние на многозадачност, че той сякаш обикаляше на височина, отделен от тези, които оперираха с по-обикновен самолет.
Лин Винсент
Две сили набират мощ в света на интелекта: прецизността и офлянкването. Задачата: да не допуснем възникването на техния хибрид – прецизното офлянкване. (972)
Станислав Йежи Лец
Не бива да бъркаме образованието с интелекта. Образоваността живее със старото съдържание, а интелигентността е създаване на нещо ново и осъзнаване на старото като ново.
Дмитрий Лихачов
Нито един ограничен ум не може напълно да разбере съществуването, силата, мъдростта или делата на Безграничния... Най-мощните интелекти на земята не могат да разберат Бог. Хората могат вечно да търсят, вечно да учат, и все пак сега над тях е безкрайността.
Елън Гулд Уайт
Интелектът и подходящото образование осигуряват независимостта на духа.
Шарлот Бронте
Хитрецът никога не може да се "прероди" в мъдрец, дори когато не му липсва интелект, защото не притежава висшето благородство и му пречи порокът на хазартен играч.
Кина Къдрева
Трябва да повикаме интелекта, не интелектуалците.
Станислав Йежи Лец
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
Следваща