Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съд"
Не чакайте Страшният съд. Той става всеки ден.
Албер Камю
Водата в съда е прозрачна. Водата в морето е тъмна. При малките истини има ясни думи; при великата Истина - велико безмълвие.
Рабиндранат Тагор
Президентите идват и си отиват но върховният съд остава завинаги.
Уилям Тафт
Ненавиждам домашната работа! Застилаш креват, миеш съдове и след шест месеца всичко се повтаря отначало.
Джоан Ривърс
Израел може да има право да подлага на съд други, но със сигурност никой няма право да подлага на съд еврейския народ и държавата Израел.
Ариел Шарон
Чудесно е казано, че в спора между две страни съдът трябва да изслушва и двете.
Еврипид
Световната история - това е световният съд.
Фридрих Шилер
Върховният съд на всички физически теории се явява опитът. Без експерименти в теоретиците са кисели.
Лев Ландау
Сюжетите за моите детективски романи ми хрумват, докато мия съдове. Това е такова идиотско занимание, че неволно ти идва мисълта за убийство.
Агата Кристи
Обичам трансатлантическите съдове. Това са разкошни болници за здрави хора.
Салвадор Дали
Децата са съдове, в които възрастните изливат отровата си.
Салман Рушди
Нашата съвест не е съдът на вечните истини. Той расте с нашия социален живот и ново социално състояние означава радикална промяна в съвестта.
Уолтър Липман
Що се отнася до Страшният съд, мисля, че Господ Бог не ще може да съди грешниците, защото той ги познава много добре.
Карел Чапек
Преди да излеете душата си, убедете се, че "съдът" не тече!
Джордж Бърнард Шоу
В съответствие с предходните изследвания върху математическите принципи, нека бъдат направени бронзови съдове, пропорционални на размера на театъра, и нека бъдат така оформени, че при докосване да могат да произвеждат една с друга нотите на четвъртата, петата, и така нататък до двойната октава.
Витрувий
...човекът е просто краткотраен съд за усвояване на храната, той копнее да се наслаждава на живота и Смъртта го чака.
Ричард Олдингтън
Съдът е мястото, където Исус Христос и Юда Искариотски биха били в равно положение, с леко предимство в полза на Юда.
Хенри Луис Менкен
Един военен лидер често се сблъсква със ситуация, с която трябва да се справи, но тъй като това е негов дълг, никой съд не може да го съди.
Алберт Кеселринг
Всеки път, когато сложиш някого във Върховния съд, той престава да ти бъде приятел.
Хари С. Труман
Всичко което виждам около мен, ме кара да мисля за това, че аз вече не съм способен да различа деня на страшният съд от обикновен ден.
Денис Хопър
На този принцип на подреждане, гласът, произнасян от сцената като от център, и разпространяващ се и удрящ се в кухините на различните съдове, когато влиза в контакт с тях, ще се увеличи в чистота на звука и ще събуди хармонична нотка в унисон със себе си.
Витрувий
Следователно водата в никакъв случай не трябва да се прекарва в оловни тръби, ако искаме да бъде здравословна. Че вкусът е по-добър, когато идва от глинени лули, може да се докаже от ежедневието, защото, въпреки че нашите маси са отрупани със сребърни съдове, все пак всеки използва глинени съдове в името на чистотата на вкуса.
Витрувий
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща