Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Множество" - страница 3
Днес студентите могат да избират от множество изследвания на идентичността... Недостатъкът на всички тези пара-академични програми не е, че те се концентрират върху дадено етническо или географско малцинство; това е, че те насърчават членовете на това малцинство да учат сами - като по този начин едновременно отричат целите на либералното образование и засилват сектантските манталитети и манталитетите на гетата, които те претендират да подкопават.
Тони Джъд
Подобно на повечето мои приятели в училище, аз бях член на множество циркулиращи библиотеки; и всички ние, за начало, заимствахме и четяхме едни и същи неща.
Аравинд Адига
Понякога една дума може да прозвучи по-топло, от множество думи.
Шарлот Бронте
Книгата се представи добре. В продължение на 550 години това беше най-практичният начин да се достави писане на множество читатели.
Джейкъб Уайсбърг
Акцентът върху математическите методи изглежда е изместен повече към комбинаториката и теорията на множествата - и далеч от алгоритъма на диференциалните уравнения, който доминира в математическата физика.
Джон фон Нойман
Един важен момент относно идеята, че има множество глобализации, е фактът, че допълнително усложнява цялата идея за намиране на източник на глобализация.
Джордж Ритзър
Ако работите за и в крайна сметка ръководите компания, разберете, че компаниите имат множество заинтересовани страни, включително служители, клиенти, бизнес партньори и общности, в които работят.
Дон Тапскот
"Дигифрения" е наистина опитът да се опитваш да съществуваш в повече от едно въплъщение на себе си едновременно. Там е вашият профил в Туитър, има вашият профил във Фейсбук, има вашата пощенска кутия за имейли. И всички тези видове множество екземпляри на вас работят едновременно и паралелно.
Дъглас Рушкоф
Любовта към миналото винаги води до идолопоклонство, но православните християни често живеят само от това минало, или по-скоро от множество "минали". Староверецът е твърдо настанен в тях.
Александър Шмеман
Имам множество самоличности. Аз съм британец. Аз съм пакистанец. Аз съм мюсюлманин. Аз съм писател. Аз съм баща. И всяка идентичност има богати нюанси. Затова трябва да внимавам да разглеждам вашата идентичност и тази на другите по същия начин.
Зиауддин Сардар
Мисля, че работата, която върша като преводач, се отплаща в писането ми - винаги търся множество начини да кажа нещата.
Лидия Дейвис
Няма нищо по-лесно от това, когато всички последствия са вече известни, да се върнеш в началото на събитията и да даваш най-различни оценки. И няма нищо по-сложно от това да се ориентираш в цялата съвкупност от въпроси, в цялото противоборство на силите, в противопоставянето на множество мнения, сведения и факти – непосредствено в дадения исторически момент.
Георгий Жуков
Има множество малки начини да разширите света на дете то си. Любовта към книгити е най-добрият от тях.
Жаклин Кенеди Онасис
Нито една произнесена дума не е донесла толкова полза, колкото множеството неказани.
Плутарх
Има множество млади и умни писатели. Но има твърде много гений и недостатъчно талант.
Джон Пристли
Движението може да замени множество лекарства, но нито едно лекарство на света не може да замени движението.
Авицена
На света съществуват множество всякакви думи, но най-опасните от тях са думите които са директни и истински.
Михаил Евграфович Салтиков-Шчедрин
Конкурентните предимства, които пазарът изисква, са някой по-човечен, свързан и зрял. Някой със страст и енергия, способен да вижда нещата такива, каквито са и да преговаря по множество приоритети, докато взема полезни решения без тревога. Гъвкав в лицето на промяната, издръжлив в лицето на объркването. Всички тези качества са избор, а не таланти и всички те са достъпни за вас.
Сет Годин
Съществуват множество разновидности на любовта, както и множеството видове светове, но всяка форма на любовта сияе в земната нощ.
Хенри ван Дайк
Съществуват множество неща, с които ние свикваме, без да ги разбираме.
Айзък Азимов
В свободното правителство сигурността на гражданските права трябва да бъде същата като тази на религиозните права. Той се състои в единия случай в множеството интереси, а в другия - в множеството секти.
Александър Хамилтън
Съвсем не искам да знам за множество неща: искам да знам само това, което обичам.
Жул Ренар
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща