Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Множество" - страница 2
Множеството идеи е това, което ме интересува.
Том Мейн
Знам че има множество хора, притежаващи огромни познания и нямащи нито една собствена мисъл.
Уилсън Мизнър
Навсякъде небето е синьо. Има множество кухни и ястия. Мисля за тях като за езиците и диалектите на храната.
Феран Адриа
Процесите на вземане на решения са насочени към намиране на действия, които са изпълними или задоволителни в светлината на множество цели и ограничения.
Хърбърт Саймън
Правилното ходене по духовния път е много фин процес; това не е нещо, в което да се хвърляте наивно. Има множество странични пътища, които водят до изкривена, егоцентрична версия на духовността; можем да се заблудим да мислим, че се развиваме духовно, когато вместо това укрепваме егоцентризма си чрез духовни техники. Това основно изкривяване може да се нарече духовен материализъм.
Чогям Трунгпа
Той би видял цивилизацията в опасност да загине под потисничеството на гигантски парадокс: щеше да види множество хора, гладуващи насред изобилие, и нации, подготвящи се за война, макар с обещания за мир.
Артър Хендерсън
По отношение на една повествователна документална книга, когато описваш сцени, за които имаш множество източници и за които имаш различни източници, и решаваш да избереш път, който да събере цялата тази информация, е, да, определено ще има бъдете малко на автора в това. Но в това няма нищо лошо.
Бен Мезрич
Компютрите са изключително полезни и невероятни за множество научни области, но за мен, що се отнася до създаването, те са недостатъчни и бавни. Следователно всичките ми усилия са да стоя далеч от този звяр.
Вангелис
Ако сравня аритметиката с дърво, което се разгъва нагоре в множество техники и теореми, докато коренът му забива в дълбините, тогава ми се струва, че е тласък на корена.
Готлоб Фреге
Изложени сме и носим в тялото си множество химикали и трябва да разберем как си взаимодействат. Както как те взаимодействат поотделно, така и хилядите ефекти, които могат да предизвикат, когато взаимодействат с рецепторите, управляващи телата ни.
Даниъл Голман
Сексът е удивително явление. То е като джаза: вие може да слушате една по песен колкото искате пъти, но с безкрайно количество вариации. Сексът трябва да бъде такъв. Една мелодия, но множество аранжименти.
Дейвид Линч
В тази страна има множество идиоти, и те не по-малко от другите заслужават представителство в парламента.
Джаспър Форд
Смисълът на градовете е множеството възможности за избор.
Джейн Джейкъбс
Няма такива наслаждения и радости, които да не губят своето значение, когато се трупат леко и са множество.
Мадам дьо Севинье
Големият успех се състои от множество предвидени и обмислени детайли.
Василий Ключевски
Множество малки успехи не са гаранция за голяма победа.
Вилхелм Швебел
Надявам се, че китайското правителство ще осъзнае, че е безполезно да се потиска свободата на словото и че противно на това, което те вярват, силата на режима не се основава на неговото потискане на множество мнения и идеи, а в неговия капацитет и желание да насърчава тях.
Ма Дзиен
Животът ми в много голяма степен е повлиян от множество книги, които така и никога не съм прочел.
Ашли Брилиант
Длъжна съм да премина през множество вътрешни промени.
Мартина Стоесел
Светът е разделен на три вида хора: Много малка група, която кара нещата да се случват; малко по-голяма група, която наблюдава нещата да се случват; и голямо множество, което никога не знае какво се е случило.
Никълъс Мъри Бътлър
Разделянето на оскъдни ресурси между множество средносрочни оперативни цели създава посредственост в широк мащаб.
С. К. Прахалад
Радостта често е майка на множество глупости.
Самюел Ричардсън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща