Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Новина" - страница 2
За старото новото обикновено е лоша новина.
Ерик Хофер
Защо никога добрата новина не поставя проблемите в перспектива? Защо винаги имаше друг проблем?
Алистър Рейнолдс
Новините представляват друга форма на реклама, а не либерална пропаганда.
Кристофър Лаш
Отнасям се много внимателно към новините по телевизията.
Вал Килмър
Новината е нещо, което някой някъде не иска да бъде публикувано... Всичко останало е реклама.
Алфред Хармсуърт, лорд Нортклиф
Истинската новина е лоша новина.
Маршал Маклуън
Новината автоматично се превръща в истински свят за телевизионния потребител и не е заместител на реалността, а сама по себе си е непосредствена реалност.
Маршал Маклуън
Най-надеждната и доказана диета: има само когато във вестникът има добри новини.
Робърт Орбън
Ако пресата съобщава световните новини по същия начин, по който съобщават нещо за мен, тогава имаме големи проблеми.
Франк Синатра
Демокрацията не изисква много работа от своите граждани, но изисква малко: изисква от време на време да се оглеждате добре навън и да обмисляте лошите новини и какво могат да означават те, и да правите понякога труден избор, и трезва равносметка какви са вашите истински интереси.
Мат Таиби
С течение на годините мнозина в обществото станаха вцепенени за новини за финансова корупция, отчасти защото твърде много от тези истории включват престъпления между банкери.
Мат Таиби
Поканих ви, господа, за да ви информирам за най-неприятната новина: при нас идва ревизор.
Николай Гогол
Изисква се голяма смелост, да донесете на хората лоши новини.
Ричард Брансън
Ще продължите да четете истории за измама и корупция - за полицаи, които лъжат и крадат, лекари, които жънат, където не им шият, политици на кеф. Не се заблуждавайте. Те са новина, защото са изключения.
Робърт Фулам
От самото начало вестниците просперираха по една причина: да дават на читателите новините, които искат.
Рупърт Мърдок
Следователно да можеш да четеш и пишеш означава да се научиш да печелиш и да участваш в най-големите човешки постижения - това, което прави възможни всички други постижения - а именно обединяването на нашия опит в големи съвместни запаси от знания, достъпни [...] за всички. От предупредителния вик на примитивния човек до последните новини или научна монография, езикът е социален. Културното и интелектуалното сътрудничество е великият принцип на човешкия живот.
Самюъл Хаякава
Аз имам свой собствен актьорски кодекс на честа, който поддържам. Едно от правилата му е безразличие към новините за теб и другите актьори - при това както добрите, така и лошите.
Тим Рот
Единствените общи хора, които вие и аз вероятно познаваме, са хора от новините - политици, журналисти и знаменитости.
Хелън Фишер
Не ми е интересно да разбивам новини. Интересно ми е да разкажа историята на случващото се и след това да се опитам да го разбера.
Глен Бек
Мозъците на хората съдържат механизъм, който е предназначен да дава предимство на лошите новини.
Даниел Канеман
Ето какво е най-ужасното в съвременният свят: хората мислят, че героите на телевизионните новини умират без болка и без кръв.
Дейвид Линч
В света на бизнеса лошите новини обикновено са добри новини - за някой друг.
Джеймс Суровецки
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща