Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изпитание" - страница 2
Всички минали изпитания са ми помогнали да стана това, което съм днес.
Деми Ловато
Това винаги изглеждаше най-критичното изпитание, с което се сблъскваше дете - загуба на родители, загуба на посока, загуба на любов. Можеш ли да живееш без майка и баща?
Морис Сендак
Свободата не е лека, както мислят нейните врагове, клеветящите я, свободата е трудна, тя е тежко бреме. И хората лесно се отказват от свободата, за да облекчат себе си... В целия човешки живот трябва да премине чрез свободата, чрез изпитание на свободата, чрез отхвърляне изкушенията на свободата.
Николай Бердяев
Най-дългата раздяла заплашва по-малко любовта, за разлика от страшното изпитание на постоянната близост.
Една Сент-Винсънт Милей
Няма в Холивуд популярен актьор, който да не е преминал през депресия, пиене, наркотици. Славата е тежко изпитание.
Жан-Клод Ван Дам
Пренебрежителната усмивка на сервитьора е едно от най-тежките изпитания.
Анна Герман
Изпитанието за успеха е не какво правиш, когато си на върха. Успехът е колко високо отскачаш, когато удариш дъното.
Джордж Патън
Войната е върховно изпитание за човека, през което той израства до висоти, никога недостигани при каквато и да е друга дейност.
Джордж Патън
За да се постигне пълен успех, трябва към красотата на стила да се прибавят и забележителни идеи. Без това литературното произведение не може да издържи изпитанието на времето.
Клод Адриан Хелвеций
Някои писатели мразят да ходят на изпитания, но аз обичам изпитанията.
Ан Рул
Всичко в живота ни служи като предизвикателство и изпитание, за да ни издигне. Ето защо е правилно да сме благодарни за възможността да се учим и да растем чрез справяне с този опит от реалния живот.
Моше Хаим Луцато Рамхал
Вашият краен успех ще се определи от това, колко много сте в състояние да изпълнявате мечтата си през всички изпитания.
Орисон Сует Марден
Мисля, че всеки може да се влюби, ако си отворен и имаш желание, но истинското изпитание е да го поддържаш, след като цялото вълнение е преминало.
Саймън ван Буй
Изпитанието на добродетелта е да се противопоставят на всяко изкушение срещу злото.
Томас Малтус
Нямам никакъв страх от смъртта. Аз обаче имам необикновен страх да не стана зависим от други хора. За мен това е най-тежкото изпитание, а не смъртта.
Хюстън Смит
Приятелството е една от най-сладките радости в живота. Мнозина можеха да се провалят под горчивината на изпитанието си, ако не бяха намерили приятел.
Чарлс Х. Спърджън
Никоя звезда не блести така ярко, както тези, които блестят в полярното небе. Никоя вода няма толкова сладък вкус, колкото тази, която извира сред пустинния пясък. И никоя вяра не е толкова ценна, колкото тази, която живее и триумфира през несгодите. Изпитаната вяра носи опит. Никога не бихте повярвали на собствената си слабост, ако не трябваше да преминавате през изпитания. И никога нямаше да познаете Божията сила, ако Неговата сила не беше необходима, за да ви изведе.
Чарлс Х. Спърджън
В същото време вярващите осъзнават, че дефектите, които виждат един в друг, са изпитание от Аллах. Поради тази причина те не обръщат внимание на тези дефекти, а ги компенсират, като действат положително. Те внимателно избягват и най-малкото действие, изражение на лицето или дума, която би подсказала за подигравка.
Аднан Октар
Никой от нас не може да знае, на какво е способен, докато не се сблъска с изкушения и изпитания.
Елизабет Блекуел
Голямо щастие - изпитание на огъня, голямо нещастие - просто изпитание на водата.
Жан Паул
Трябваше да знам дали мога да успея някъде другаде. Не исках да минавам през остатъка от живота си, чудейки се какво би могло да бъде, без да се подлагам на изпитание.
Кени Далглиш
Времето няма власт над величието на всичко, което преживяхме във войната, ... а народът, преживял веднъж големите изпитания, ще черпи и занапред сили от тази победа.
Георгий Жуков
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща