Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изпитание"
Аз съм готов да се срещна със своя Създател. Дали Създателят е готов за великото изпитание да се срещне с мен е друг въпрос.
Уинстън Чърчил
Ненавистта е отмъщението на страхливеца за изпитания страх.
Джордж Бърнард Шоу
Хората имат нужда от трудни времена и трудни изпитания, за да развият мускулите на душата.
Емили Дикинсън
Едно от изпитанията на цивилизацията на хората е отношението към нейните престъпници.
Ръдърфорд Хейс
Най-голямото изпитание за смелост на земята е да понесеш поражение, без да изгубиш сърцето си.
Робърт Ингерсол
Стремежът към мир и прогрес не може да приключи след няколко години нито в победа, нито в поражение. Стремежът към мир и прогрес, с изпитанията и грешките, успехите и неуспехите си, никога не може да бъде облекчен и никога не изоставен.
Даг Хамаршелд
Извънредните страдания не винаги са наказание за извънредни грехове, но понякога изпитание на необикновени благодатни.
Матю Хенри
Вярвам, че няма философска магистрала със знаци в науката за познанието. Не, ние сме в джунглата и намираме нашия път чрез изпитание и грешка, изграждайки нашия път зад нас, докато продължаваме.
Макс Борн
Не гибелта, а животът е изпитание за мъжеството.
Виторио Алфиери
Не проверявайте приятели и любими. Те все пак няма да издържат изпитанията.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
[Инженерът] трябва да притежава познания за много клонове на обучение и разнообразни видове обучение, тъй като по негова преценка цялата работа, извършена от другите изкуства, се подлага на изпитание. Това знание е рожба на практиката и теорията.
Витрувий
На мен не са ми нужни модели, рисунки и експерименти. Когато в мен се раждат идея, аз във въображението си започвам да строя уреда, променям конструкцията, усъвършенствам я и я включвам. И на мен ми е съвършено безразлично правят ли се изпитания на уреда от мен в мислите ми или професионално защото резултатите са еднакви.
Никола Тесла
Блусът е това, към което се обръщам, което ми дава вдъхновение и облекчение във всички изпитания на моя живот.
Ерик Клептън
Силен темперамент има този, който не губи равновесие дори в моменти на най-голяма възбуда. Силен темперамент притежава човекът, способен не само силно да чувства, но и да съхранява равновесието си при най-различни изпитания и е способен, въпреки бурята в гърдите, да се подчинява на най-фините указания на разума - също като стрелката на компаса в кораба, подмятан от бурята.
Карл фон Клаузевиц
Светът не стои на едно място, и космическите технологии помагат да доведем спортните рекорди на нови, свръх нива. Моят костюм е преминал изпитания в десетки лаборатории. В неговия състав влиза елемент, който мога да приема идеално положение във водата. Но плува и подобрява рекорда все още човек.
Майкъл Фелпс
Пожънах много успех още от самото начало. Никога не съм бил подлаган на изпитание за дълги периоди от време. Изпълних първата си професионална задача още когато бях в колежа. Подписах с агенцията на Уилиям Морис още преди да завърша.
Дензъл Уошингтън
Приятелството - това е растение което расте бавно, и преди всичко за да заслужи своето име, то трябва да премине през изпитания и да издържи множество превратности на съдбата.
Джордж Вашингтон
Бракът не е проста любовна връзка, това е изпитание, а изпитанието е жертва на егото за връзка, в която двама са се превърнали в едно.
Джоузеф Камбъл
Когато вие сте невъзприемчиви към това, което ви говорят, и не се боите от никакви изпитания, вие можете да овладеете силата на любовта и да използвате творчески енергията за постигане на изобилие и развитие.
Дийпак Чопра
Едно от изпитанията за лидерството е способността да се разпознава проблема, преди да е станал спешен.
Арнълд Хенри Гласоу
Най-голямото изпитание за човек е да устои не толкова против нещастието, колкото против щастието.
Франческо Гуичардини
В центъра на религиозния живот е един особен вид радост, перспективата за щастлив край, който цъфти от непременно болезнени изпитания, обещанието за прегърнати и преодолени човешки трудности.
Хюстън Смит
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща