Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тъга"
Мъдър син радва баща си. А безумен син е тъга за майка си.
Соломон
Тъгата отлита на крилете на времето.
Жан дьо Лафонтен
Тайният източник на хумора е не радостта, а тъгата.
Марк Твен
Тъгата е знание, тези, които го знаят, тъгуват най-дълбоко. Дървото на знанието не е дървото на живота.
Джордж Байрон
-Какво прави тъгата ти, докато спиш? -Бди и чака. А когато изгуби търпение, ме буди.
Иво Андрич
Тъгата е само стена между две градини.
Джубран Халил Джубран
Срамът е известна тъга, възникваща у човек когато вижда, че неговите постъпки се презират от другите.
Барух Спиноза
Тъгата почти никога не е нищо друго, освен някакъв вид умора.
Андре Жид
Всяка промяна, дори и най-желаната, има своя тъга, защото това, с което се разделяме, е част от самите нас; човек трябва да умре за един живот, за да влезе в друг.
Анатол Франс
Една унция жизнерадост си струва килограм тъга, с която да служим на Бога.
Томас Фулър
Тъгата те прави Божи затворник.
Емил Чоран
Тревога, тъга, удоволствие, смърт - това е в същността си, един, и винаги един начин да се съществува.
Фрида Кало
Първо, приемете тъга. Осъзнайте, че без да изгубите, печеленето не е толкова голямо.
Алиса Милано
Какво кара човек да прекарва време в тъга, когато може да бъде щастлив?
Анди Уорхол
Тъгата е матрицата, от която извират остроумието и иронията; тъгата е неудобна и творческа, поради което потребителското общество не може да я толерира.
Джърмейн Гриър
Балансирайки между радост и тъга, аз принасям своя живот в жертва на творчеството.
Ив Сен Лоран
Грубите получават радостта. На нежните се дава тъгата.
Сергей Есенин
Тя се бореше с тъгата си, но се опитваше да я прикрие, да я раздели на все по-малки и по-малки части и да ги разпръсне на места, които смяташе, че никой няма да ги намери.
Никол Краус
Спомнянето породи своя собствена особена скръб. Изглеждаше толкова несправедливо: времето трябваше да превърне и тъгата, и щастието в източник на болка.
Рохинтън Мистри
Всеки живот има своя линия на тъга. И най-често, когато пресечете тази линия, вие се събуждате и започвате живота си отначало.
Стивън Тайлър
Не се нуждая от създаване на травми в живота си, за да съм креативен. Имам достатъчно голям резервоар от тъга и емоционални травми, които да ме поддържат.
Стинг
Ще се упражнявам да се връщам към настоящия момент... без да позволявам на съжаленията и тъгата да ме влекат обратно в миналото или да оставям тревогите, страховете или желанията да ме изтръгнат...
Тик Нят Хан
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща