Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Птица" - страница 5
...летец без крака е все едно птица без криле, която живее и кълве каквото може, но да лети - никога...
Борис Полевой
Когато тялото и умът ни са отпуснати, можем да открием божествеността в чуруликащите птици, шумолещите листа, течащата вода или високите планини. Дори изригващите вулкани, гръмотевиците и мълниите или воюващите човешки същества излъчват божественост - всеки има свободата да се свърже с Бог във формата, в който иска. Гуру е този, който разпалва това съзнание в нас.
Бхануматхи Нарасимхан
Големите птици никога не пеят така добре, както малките.
Владимир Короленко
Човек е създаден за щастие, както птицата за полета.
Владимир Короленко
Мъжът не постига себе си, нито жената сама, но подобно на еднокрилите птици от древната легенда, те трябва да се издигнат заедно.
Айлин Гоудж
Птиците, които летят по света от векове, са измислили глобализацията.
Аксел Хаке
Души, свити от обществени грехове, всяка от които държи длъжност като птица в клетката си.
Георгиос Сеферис
Животът, според Дзен, би трябвало да се живее като птица която лети във въздуха или като риба която плува във водата.
Д. Т. Судзуки
Тъжна е птицата, която никога не напуска гнездото си.
Дейвид Лис
Защо да хванете това, което вече е хванато? Едва в полет знаем свободата на птицата.
Джозефин Харт
Инвестицията е летяща птица, която трябва да бъде контролирана.
Джон Хикс
От другата страна на гората, сякаш по общо съгласие, птиците напуснаха дърветата си и се втурнаха нагоре. Присъединих се към тях, излетях ги, те не ме разпознаха като нещо отделно от тях и аз бях щастлив, толкова щастлив, защото за първи път от години и завинаги не бях убивал и никога нямаше да го направя.
Джордж Сондърс
На индианците изглеждаше, че тези европейци мразят всичко в природата - живите гори и техните птици и зверове, тревистите степени, водата, почвата, самия въздух.
Ди Браун
Ранните летни дни са юбилейно време за птиците. По нивите, около къщата, в плевнята, в гората, в блатото - навсякъде любов и песни и гнезда и яйца.
Е. Б. Уайт
Романтиката е птица, която няма да пее във всеки храст, а любовните отношения, колкото и да са отдадени на чувствата, които ги вдъхновяват, често са толкова делови в благоразумието, с което се водят, че романтиката се свежда до просто крякане или отвратителна тишина.
Е. Ф. Бенсън
Пеперуди... не съвсем птици, тъй като не бяха съвсем цветя, мистериозни и завладяващи, както всички неопределени същества.
Елизабет Гаудж
Изчислено е, че една трета от всички корали за изграждане на рифове, една трета от всички сладководни мекотели, една трета от акули и лъчи, една четвърт от всички бозайници, една пета от всички влечуги и една шеста от всички птици са насочени към забрава.
Елизабет Колбърт
Всяка птица лети със своето ято.
Елизабет Страут
Само от вас зависи какво да гледате - отлитащата птица или празната клетка.
Ерик дьо Кермел
Красотата на пейзажа - където пясък, вода, тръстика, птици, сгради и хора някак си течаха заедно - никога не ме е напускала.
Заха Хадид
Хората бяха притеснени за съдбата на канарчетата и папагалите, оставени в апартаментите им, съжаляваха за птиците, съдбата на депортираните евреи не ги притесняваше.
Йозеф Винклер
Отивате толкова далеч в Африка, за да видите животни и птици, но не можете да видите вашите?
Карол Матюз
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
Следваща