Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Птица" - страница 4
Вие нямате душа, така че не можете да бъдете кръстени. Всички животни са такива. Мисля, че е несправедливо и понякога не го вярвам. В крайна сметка какво би бил раят без птици, кучета или коне? А какво ще кажете за дърветата и цветята? Те също нямат души. Това означава ли, че рая изглежда като циментов паркинг? Предполагам, че това е, което монахините наричат богословски проблем.
Нанси Фармър
Когато се събудиш в сутрешната тишина, аз съм бързият възвисяващ прилив на тихи птици в обикалящ полет. Аз съм меките звезди, които светят през нощта. Не стой на гроба ми и плачи; аз не съм там. Аз не умрях.
Наташа Лестър
Книги. Те паднаха от кървящото небе като ранени птици. Гръбчетата се отварят и страниците побеляват. Черни букви се изплъзват от наклонените страници и падат, падат на земята, където... се разбиват.
Наташа Мостърт
За нея промених камъчетата в диаманти, обувките в огледала, промених стъклото във вода, дадох й крила и извадих птици от ушите й и в джобовете й намери перата, помолих круша да стане ананас, ананас да да стане крушка, крушка да стане луната и луната да стане монета, която хвърлих за любовта й...
Никол Краус
Стига да има цветя и деца и птици по света, не се страхувайте: всичко ще бъде наред.
Никос Казандзакис
Ето защо продължавам да казвам на Аш да ти вземе котка или птица. Оръжията не са подходящи домашни любимци.
Андреа Креймър
Беше пролет и дърветата полетяха към птиците си.
Паул Целан
Птиците никога не са имали нужда от паспорти... Ние винаги сме мислили, че птиците могат да отидат, където искат, а ние не можехме, наистина. Птиците бяха много символ на... свободното движение за мен.
Петер Сис
Разума, преплетен в страстите, ни оказва на таз такава полза, както крилата оказват на птица със залепени крака.
Пиер Шарон
Аз съм доста мъдра стара птица, но не съм пустинен отшелник, който може да пророкува само когато червата му са свити от глад. Аз съм дълбоко в пъзела на стареца, опитвайки се да свържа мъдростта на тялото с мъдростта на духа, докато двете станат едно.
Робъртсън Дейвис
Тези, които могат да поемат красиво оформеното дърво на гърба си и да го закрепят здраво, ще го намерят като бреме като крила за птица или платна за кораб.
Самюел Ръдърфорд
Ако загубите възможност, ще бъдете като този, който оставя птицата да отлети; никога няма да я върнете.
Сан Хуан де ла Крус
Брадата на мъж е само начин да се скрие нещо, лицето му, разбира се, но също и вътрешните неща, като жив плет около тайна градина или покривало върху клетка за птици.
Себастиан Бари
- Птицо - шептеше Прасчо. - Не отлетитай, пей, птицо! Не мога да скачам, не мога да пея, но когато пееш, ми се струва, ми се струва... че мога да направя всичко.
Сергей Козлов
Отрова или еликсир, наркотик или афродизиак, каквото и да беше, това цвете, реликва от един ден от живота на един случаен писател, неволен фалшификатор, оставящ следите си в код, птиците идваха да го опитат, изпълнявайки танц за нищо един и лети нагоре към луната.
Сесар Айра
Няколко птици излетяха от планините и се плъзнаха известно време без звук. Стоейки на фона на небето на високи склонове отвъд редица ниски хълмове, те видяха безкрайно стадо елени, онемели от разстоянието. Пейзажът напомняше изрезка от картон, но в огромен мащаб, което създаваше впечатлението, че те са тези, които са се превърнали в миниатюри... И тримата бяха еднакво изгубени.
Сесар Айра
Улавянето, опитомяването, обучението и отглеждането на орли е силно ритуализирано. Повечето птици, чиято продължителност на живота е около 40 години, са уловени, когато са много малки - или изтръгнати от гнездо, или заклещени в мрежа с примамки.
Стивън Кинзър
Спомените ни пеят, каза ми той. Те са птици, чиито песни никога не избледняват.
Уилям Кент Крюгер
Той беше като един от онези възрастни господа в Сентрал парк, които обикалят и хранят птици и катерици. Джобовете им са пълни с всичко, което тези малки същества могат да обичат да ядат. Птиците и катериците усещат това и кацат на раменете на своите благодетели и се катерят по тях в търсене на това, което смятат за свои законни вещи.
Хендрик ван Луун
Ако искате да нарисувате птица, трябва да станете птица.
Хокусай
Продължавам да си мисля за една приказка, която моята сестра ми четеше за птица, чиито крила са приковани към земята. Накрая, когато най-накрая се освобождава, той лети толкова високо, че става звезда. Моята сестра каза, че историята е за това как всички ние имаме нещо, което ни държи надолу.
Шанън Хейл
Врана е глупава само през нощта и единствената птица в света която е страшна за враната - това е совата.
Ърнест Томпсън Ситън
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща