Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Птица" - страница 2
Денят на благодарността не беше нищо повече от създадено от поклонници пречка по пътя на Коледа; мъртва птица на улицата, която принуди кратка отбивка.
Огастин Бъроуз
Ако имате късмет и сграда успее, истинският продукт има много повече измерения, отколкото можете да си представите. Имате слънце, светлина, дъжд, птици, усещане.
Петер Зумтор
Дори и в по-малко преувеличено описание, всеки словесен разказ за дадено лице е длъжен да използва асортимент от водопади, гръмоотводи, пейзажи, птици и т.н.
Сергей Айзенщайн
Аз съм много близко до насилието, когато ми кажат, че човек е единственото същество, което умее да се усмихва. Аз съм виждал, как се усмихват птици. И нека за градският човек това да прозвучи странно, но такава скромна усмивка, както при лоса, аз въобще не съм срещал.
Аки Каурисмеки
При пойните птици обикновено пее мъжкият от видовете, а за някои видове, колкото по-голям е репертоарът, толкова по-вероятно е да привлече партньор.
Даниел Левитин
Седя на дървото си, пея като птиците. Клюнът ми е писалката. Песните ми са стихотворения.
Дейвид Алмънд
Ранната птица може да получи червея, но втората мишка е тази която получава сиренето.
Джеръми Паксман
Много съм щастлив, че съм аз, въпреки че понякога бих искал да бъда птица, за да мога да летя.
Джой Филдинг
Не съм ранна птица. Лягам си нормално между полунощ и 1 часа, така че е разбираемо, че не мога да бъда ранна птица. Събуждам се около 9 часът.
Дитер Рамс
Нищо живо никога не трябва да се третира с презрение. Каквото и да е живо, човек, дърво или птица, трябва да бъдат докоснати внимателно, защото времето е кратко. Цивилизацията е друга дума за уважение към живота...
Елизабет Гаудж
Искам да направя паметник на нашата пуйка. Никога птица не е била толкова измъчвана, за да осигури такава лоша вечеря.
Лори Халсе Андерсен
Дали св.Франсин е проповядвал на птиците? И за какво? Ако той наистина е обичал птиците, би направил по-добре да проповядва на котките.
Ребека Уест
Човек е роден за труда, както птицата за полета.
Мартин Лутер
Чух птица да пее в тъмното на декември. Магическо нещо. И сладко да си спомня. Ние сме по-близо до Пролетта, отколкото бяхме през септември. Чух птица да пее в тъмното на декември.
Оливър Херфорд
Аз съм пилот на хеликоптер. Нещо, което понякога ми доставя удоволствие, е да взема хеликоптера си да се издигна високо, 2000 метра, 6000 фута, да отида там и да се почувствам като птица. В този момент се чувствам свободен.
Роберто Кавали
Птицата никога не се издига твърде високо, ако лети на собствените си крила.
Уилям Блейк
Любовта е по-свободна от птиците, защото не се подчинява на никого, дори и на себе си.
Блага Димитрова
Във всички религии оживяващият дух е символично представен като птица. При кръщението, когато тялото на Исус беше във водата, Христовият Дух слезе в него като гълъб.
Макс Хайндел
Бог дава на всяка птица нейния червей, но не го хвърля в гнездото.
П. Д. Джеймс
Аз съм ранна птица, отчасти защото обичам да си прекарвам спокойно и отчасти защото до 9 часа започват да пристигат имейли, телефонът започва да звъни и имам дракони за убиване от един или друг вид.
Андрю Моушън
Почти в деня, в който спрях да бъда лауреат, стиховете, които бяха малко и много, се върнаха при мен, като птици вечер, гнездящи на дърво.
Андрю Моушън
Търсете мъдрост в книги, редки ръкописи и загадъчни стихотворения, ако желаете, но я търсете и в прости камъни, крехки билки и в крясъците на диви птици. Вслушайте се в шепота на вятъра и бученето на водата, ако искате да откриете магия, защото именно тук се пазят старите тайни.
Скот Кънингам
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща